Utakmica protiv GOŠK-a prilika za početak dobre serije Slobode

Fudbaleri Slobode u okviru 7. kola BHT Premijer lige BiH na Stadionu Tušanj dočekuju NK GOŠK iz Gabele, a danas je tim povodom održana konfernecija za medije na kojoj su prisutnim novinarima na raspologanju bili Vlado Jagodić, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla i fudbaler Slobode, Miloš Kalezić.

Novinarima se najprije obratio trener Jagodić, koji je govorio o reprezentativnoj pauzi  koja je došla u pravo vrijeme te pripremama kroz koji su prošli crveno-crni.

-Smatram da je ova reprezentativna pauza svima nama dobrodošla. Bio sam u kontaktu i sa drugim kolegama i svi su mišljenja da je pauza bila potrebna za doradu priprema nakon prijelaznog perioda. Smatram da smo dobro odradili proteklih 10-12 dana, dakle u dvonedjeljnoj pauzi. Nismo se opredijelili da idemo van Tuzle i da trošimo novac, a prihvatili smo poziv na turnir u Mramoru koji  je mnogo značio  i tokom kojeg smo dali priliku nekim igračima. Neki klubovi su otkazali u posljedni čas, ali naravno da te dvije utakmice u Mramoru možemo koristit za detaljnu pripremu za našu nadolazeću utakmicu, a to je utakmica protiv GOŠK-a iz Gabele, rekao je Vlado Jagodić prisutnim novinarima te dodao da osvojen turnir mnogo znači.

-Turnir u Mramoru je važan jer je osvojen, postiligi smo šest golova, a primili smo jedan gol i sada smo dobro iskristalisali situaciju. Ja sam se opredijelio za grupu od 15 igrača koji će vjerovatno iznijeti veći dio tereta, a to je naša interna stvari. Naravno da će naredni prelazni period, jasno dati doznanja, dakle onim koji nisu u klubu, kazao je Jagodić.

U nastavku konferencije za medije, Jagodić se okrenuo utakmici protiv GOŠK-a prilikom čega je istakao da Sloboda nema pravo na loš rezultat.

-Utakmica protiv GOŠK-a je utakmica u kojoj mi nemamo pravo na loš rezultat i sigurno je da bi sutra mogli napraviti jedan zaokret. U protekle četiri utakmice, doživjeli smo samo poraz od Zrinjskog i to na svom terenu, a prethodno poraz od Radnika. Slijedi još jedna utakmica u ovom prvenstvu i ne smijemo razmišaljti o bilo čemu, već o pobjedi. Kada to kažem, to daje dozu opterećenja, ali smatram da ovih 15 igrača koje sam odabrao, može da iznese ovu utakmicu, rekao je Jagodić i dodao da protiv GOŠK-a neće tražiti atraktivnu igru već dobar rezultat.

-Mi smo imali dobre igre u većini utakmica od početka prvenstva, ali mi nismo napravili rezultat, stoga protiv GOŠK-a ne tražim igru, tražim samo rezultat iz razloga što moramo prekinuti negativan niz na domaćem terenu. Bodovi sa gostujućih terena dokazuju da imamo kvalitet, ali ovdje mora biti, ako treba i bacanja na glavu, razbijenih glava i drugo. Mora se napraviti ono što nismo dosad uradili, a to je jedna požrtvovanija, efikasnija i angažovanija igra. Drago mi je jer je Krpić proglašen za najboljeg igrača u turniru u Mramoru, ali želim da se i Husić i Tandir maksimalno angažuju. GOŠK je specifična ekipa, na četiri poluvremena su imali neriješen rezultat, igraju sa tri štopera i dva izuzetno kvalitetna krila, te nisu nimalo naivna ekipa prema naprijed, rekao je Jagodić.

Medijima se obratio i fudbaler Slobode, Miloš Kalezić, strijelac prvog gola u Zenici, protiv NK Čelik, koji utakmicom protiv GOŠK-a priželjkuje početak serije dobrih rezultata.

-Sigurno su velika očekivanja, mi nismo sad u nekoj zavidnoj situaciji, to svi dobro znaju, ali isto tako mi možemo da se izvučemo iz ove situacije dobrom igrom i rezultatima. Pobjeda u sutrašnjoj utakmici pomogla bi nam dosta, da se izvadimo i da uđemo u seriju dobrih rezultata čime bi se vratili u gornji dio tabele gdje nam je realno i mjesto. Nama je mjesto među prve četiri ekipe u ligi, te nam je potrebna serija dobrih rezultata, a niko drugi nam ne može pomoći osim nas samih i naše publike, kazao je Kalezić novinarima.

Vlado Jagodić za sutrašnju utakmicu koja počinje u 19:30 sati na Stadionu Tušanj na raspologanju neće imati Harisa Mehmedagića koji će propustit susret zbog akumuliranih žutih kartona, a iz opravdanih razloga neće igrati Smajić i Beganović koji su se odazvali na poziv Tonija Karačića te se pridružili U-19 reprezentaciji BiH, dok su svi ostali fubaleri na raspologanju.

 

 

Share Now

Related Post