Petrović: Pobjeda protiv Čelika treba da motiviše ekipu

Sloboda je posljednju domaću utakmicu u okviru jesenjeg dijela prvenstva u sezoni 2017./2018. završila ubjedljivom pobjedom protiv NK Čelik Zenica, a šef stručnog štaba FK Sloboda, Slavko Petrović ističe da osvojeni bodovi treba da motivišu ekipu.

-Sigurno jako bitna utakmica za nas jer je ovo u suštini odljepljivanje od dna tabele dobijanje svježeg vazduha prema gore. Mislim da smo danas zasluženo pobijedili. Morala je ova utakmica završiti sa više golova u mreži Čelika, ali jednostvano kroz našu nesmotrenost, propustili smo veliki broj dobrih prilika. U drugom poluvremenu se mogao vidjet i naš pad u fizičkom smislu, ali ipak četiri utakmice u deset dana su ostavile traga, izjavio je Slavko Petrović nakon utakmice.

Sloboda narednu utakmicu igra u Gabeli protiv GOŠK-a, a Petrović najavljuje da će njegova ekipa napasti puni plijen.

-Ovo pobjeda treba da ponese i motiviše ekipu. Odigrali smo dvije utakmice kući sa dva direktna konukrenta bez primljenog gola, a tu je i utakmica u kupu u kojoj nismo primili gol. Postigli smo sedam golova u posljednje dvije domaće utakmice tako da mi idemo u Gabelu da uzmemo tri boda jer nemamo šta kalkulisati. Sa tri boda u Gabeli mi bi napravili jedan ogroman iskorak čime bi na miru otišli na zimske pripreme gdje bi se pripremali za naredni dio prvenstva, zaključio je Petrović.

Share Now

Related Post

Close