Osmanhodžić pojačao Omladinski pogon FK Sloboda Tuzla

Dugogodišnji prvotimac crveno-crnih Adnan Osmanhodžić Buco novi je član trenerske ekipe Omladinskog pogona FK Sloboda Tuzla.

Upravni odbor FK Sloboda Tuzla pridao je veliki značaj omladinskom pogonu s ciljem da se u narednom periodu intenzivira rad sa mladim igračima, podigne kvalitet treniranja kadetske i juniorske ekipe, a angažovanje Osmanhodžića koji je dobro poznat  fudbalskoj javnosti dovoljan je pokazatelj ozbiljnosti s kojom se pristupa mladim talentima.

-Naš cilj je da ojačamo omladinski pogon i da mu posvetimo dovoljno pažnje i ozbiljnosti kako bismo se u budućnosti mogli osloniti na mlade igrače iza kojih je ozbiljan rad te da  kreiramo tim od domaćih talentovanih igrača,  poručeno je iz UO FK Sloboda Tuzla.

Omladinski pogon FK Slobda Tuzla čine pioniri koje trenira Vedran Kovačević, juniori koje trenira Nedim Omerović i kadeti sa kojima radi Gradimir Crnogorac, a Osmanhodžić je pojačao omladinski pogon kao trener specijalista koji će raditi individualne treninge sa svim selekcijama u Omladinskom pogonu FK Sloboda Tuzla.

Upravni odbor dao je veći značaj vlasitom pogonu i borbi za osvajanje titule u juniorskoj konkurenciji gdje FK Sloboda Tuzla zaostaje jedan bod juniorima Željezničara, a osvjanjem prvog mjesta u juniorskoj konkurenicij stekli bi pravo nastupa u juniorskoj Ligi prvaka.

Podijeli

Povezani članci