Kadetska reprezentacija BiH plasirala se na Euro

Kadetska reprezentacija BiH za koju nastupa Eldin Omerović iz FK Sloboda Tuzla plasirala se na najveću europsku smotru fudbala.

Izabranici Sakiba Malkočevića poraženi su danas od favorizovane Engleske minimalnim rezultatom (0:1), ali rezultat iz susreta Češka Republika-Slovenija (2:2) odgovarao je  timu BiH koji je zadržao drugu poziciju na tabeli i plasirao se na Europsko prvenstvo koje će biti održano u Hrvatskoj od 3. do 19. maja 2017. godine.

Prvo mjesto zauzela je Engleska sa devet bodova,  BiH je druga sa četiri boda, zatim Slovenija sa  dva dok  Češka Republika zauzima posljednje mjesto sa jednim osvojenim bodom.

Inače, jedini pogodak na meču BiH-Engleska postigao je Gibson u 15. minuti, a jedinu priliku na meču za bh. tim imao je 17-godišnji Omerović u 76. minuti, međutim golman Josef Bursik brani  njegov udarac.

U elitnom krugu kvalifikacija bh. tim je, prije današnjeg susreta, remizirao sa Slovenijom 0:0 i pobijedio Češku republiku sa 2:1.

Osim našeg Omerovića, za kadete su igrali: Kršić, Gazibegović, Sadiku, Vještica, Tegletija, Santrač, Salčin (49. Sejdović), Savić (63. Marušić), Imamović i Mehanović

Kadetska selekcija BiH učestvovala je na prošlom Euru u Azerbejdžanu, gdje je završila takmičenje kao trećeplasirana reprezentacija grupe B. 

Podijeli

Povezani članci