Prijateljska utakmica: FK Sloboda 1 NK Sloga Tojšići 1

FK Sloboda Tuzla danas je odigrala prvu prijateljsku utakmicu nakon povratka sa Kupresa protiv NK Sloga Tojšići, a nakon 90 minuta igre na Stadionu Tušanj utakmica je završena bez pobjednika rezultatom 1:1.

Bila je ovo utakmica u kojoj je šef stručnog štaba crveno-crnih, Vlado Jagodić priliku dao mlađim igračima pa je Sloboda na teren istračala u sastavu: Hadžić, Salihović, Salkić, Beganović, Hairlahović, Grahovac, Đorđilović, Omerović, Husić, Hodžić i Smajić.

Domaći su bolje otvorili utakmicu i zaprijetli su na samom počektu preko Smajića koji glavom odlično gađa mrežu Sloge, ali odlična intervncija golamana spašava domaće. U nastavku, Sloboda je nastavila prijetiti preko Smajića i Omerovića, ali nije bilo promjene rezultata do 32. minuta kada na asistenciju Hodžića Smajić pogađa za 1-0 što je bio rezultat prvog dijela susreta.

 

Fudbaleri Sloge u nastavku utakmice pokušali su pronaći rješenje i put do golamana Erića koji je na poluvremenu zamijenio Hadžića, ali nedostajala je precizna završnica. U nastavk, Sloboda ja upisala nekoliko pokušaja, najprije preko Tandira koji je na poluvremenu zamijenio Smajića, ali gosti preko Fejzića nakon 17. minuta igre u drugom dijeli postižu gol za 1:1.

Nekoliko minuta kasnije, Jagodić je izvršio trostruku izmjenu te u igru ubacio Ćuluma, Zukića i Fazlića koji su unijeli potrebnu svježinu u igru crveno-crnih koji su nastavili napadati gol Sloge, ali gosti u više navrata spašavaju mrežu svog gola.

Do kraja, rezultat se nije mijenjao te je prijateljska utakmica završena rezultatom 1-1, a trener domaće ekipe Vlado Jagodić u izjavu nakon utakmice nije bio zadovoljan onim što su njegovi igrači pokazali.

-Ne mogu biti zadovoljan današnjim rezultatom, niti igrom koju su pokazali moji igrači. U subotu nam slijedi generalka protiv Mačve, koja je odlična ekipa i tada će priliku dobiti igrači koji nisu danas igrali, uz kombinaciju nekih igrača iz današnje grupe. Smatram da će to biti utakmica u kojoj će Sloboda pokazati svoje pravo stanje i nadam se da će to najprije biti utakmica u kojoj će navijači moći da uživaju, kazao je Vlado Jagodić.

Inače, fudbaleri Slobode nastavalju sa trenažnim procesom, a u subotu od 18:00 sati na Stadionu Tušanj planirana je “generalka” protiv FK Mačva Šabac koja se takmiči u Superligi Srbije. 

Share Now

Related Post