Jagodić zadovoljan pripremama i uslovima na Kupresu

Fudbaleri Slobode i stručni štab stigli su u ponedjeljak uvečer u Tuzlu nakon što su 12 dana proveli na Kupresu u okviru priprema za narednu sezonu BHT Premijer lige. Kako bi se postepeno adaptirali na uslove u Tuzli, fudbaleri su u utorak dobili slobodan dan, a već u srijedu ujutro odrađen je trening prilikom čega su trenirali svi fudbaleri.

Šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, Vlado Jagodić u razgovoru za Fksloboda.ba izrazio je zadovoljstvo pripremama i uslovima kojima je dočekana ekspedicija FK Sloboda Tuzla u Hotelu Adria Ski na Kupresu.

-Zadovoljan sam pripremema na Kupresu, posebno time jer su igrači tokom trenažnog procesa davali svoj maksimum i mogu reći da smo odradili sve ono što smo planirali. Istina, propustili smo utakmicu protiv GOŠK-a i to nam je predstavljalo problem, ali u konačnici smo to nadoknadili i vratili smo se u Tuzlu sa ispunjenim ciljem, rekao je Jagodić i dodao da je iznimo zadovoljan uslovima u kojim je Sloboda boravila.

-Iskoristio bi priliku da se zahvalim Hotelu Adria Ski gdje smo imali zaista dobre uslove što nam je u konačnici omogućilo da sprovedemo sve ono što smo sebi zacrtali, ali i da se sa priprema vratimo bez ijednog povrijeđenog fudbalera, kazao je Vlado Jagodić.

U nastavku razgovora Jagodić je kazao da je igračka slagalica kompletirana i da je zadovoljan pojačanjima koja su stigla u klub i ponovo naglasio da je bilo potrebno dovesti iskusne igrače na neke pozicije kako bi se ispunio cilj za narednu sezonu.

-Ja sam ranije govorio da smo mi protekli period priliku dali mladim igračima i oni su pokazali svoje mogućnosti, a sada sam odlučio da mladost spojim sa iskustvom i da krenemo ka našem cillju, a naš cilj naredne sezone jeste Liga 6, a kada se plasiramo u Ligu 6 onda je sve moguće. Nama je ostalo još 10-ak dana do početka prvenstva i sada nam slijedi proces adaptiranja na ove visoke temperature i ja mislim da će se igrači brzo ući u potreban ritam. Broj sedmičnih treninga će se smanjivati, odigrati ćemo još dvije utakmice, večeras protiv Sloge iz Tojšića i generalku protiv Mačve i smatram da ćemo biti spremni za početak prvenstva, zaključio je trener crveno-crnih.

Večeras, od 17:30 sati na Tušnju Sloboda igra pripremnu utakmicu protiv NK Sloga Tojšići, a svi zainteresovani najvijači imat će priliku kupiti sezonsku ulaznicu na prodajnom štandu na Stadionu Tušanj. 

 

Share Now

Related Post