Vlado Jagodić nema lični profil na društvenim mrežama

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla,  na današnjoj konferenciji za medije obratio se novinarima u vezi sa društvenim mrežama i lažnim profilima koji su otvoreni na njegovo ime.

-Imam potrebu, a mislim da ću biti dobronamjerno shvaćen da javno iznesem nešto što već duže vremena namjeravam. U pitanju su društvene mreže,  a radi se o situaciji u kojoj sam uz konsultaciju sa policijom donio odluku da ovako javno na konferenciji za medije saopštim. Želim kazati kako neko vrši zloupotrebu mojih Facebook i Instagram profila koje zapravo ja nemam. To je ozbiljna stvar jer sam ja ta neka javna ličnost. Javno želim da kažem da ja svoje profile na društvene mrežama nemam, tako da sve što je objavljeno nema nikakve veze sa mnom, rekao je Vlado Jagodić nakon najave utakmice 5. kola Lige za prvaka BiH.

Prema riječima trenera Slobode, četiri lažna profila na društvenim mrežama uočila je njegova kćerka koja mu je skrenula pažnju na ružne komentare i priloge koje postavljaju nepoznate osobe.

-Evidentirali smo za sada četiri lažna profila s mojim imenom. Od njih, tri iznose potpune neistine i nanose mi veliku štetu, jer mnogi ljudi na društvenim mrežama ne znaju da je riječ o lažnim profilima. Slučaj sam prijavio policiji, a oni su mi sugerirali da se i javno ogradim od “imenjaka” i prljave rabote kojom se služe, rekao je Jagodić.

Jagodić je ostavio mogućnost da nekada u budućnosti  pokrenene Facebook profil koji će uređivati njegova kćerka.

-Možda u budućnosti nekada otvorim Facebook profil koji će da uređuje moja kćerka budući pravnik, ali želim da javnost zna kako u ovom sve što prate i čitaju nije proizvod mene i moje želje. Ja sam inače nekoliko puta zbog blaćenja mene kao ličnosti i trenera rekao da ti koji su omogućili takve stvari su za zatvora. Ja ne mogu da utičem na to, ali mogu ovako javno kazati kako nemam ništa s tim. Također želim da se izvinem istinskim hiljadam pratilaca koji su tu iz dobre namjere, završio je Jagodić.

 

 

Podijeli

Povezani postovi