Pobjeda bh. kadeta protiv Velsa

„U-17“ reprezentativci Bosne i Hercegovine za koje nastupa i Slobodin Eldar Mehmedović, u drugom prijateljskom meču odigranom jučer u Doboj Kaknju pobijedili su Vels, ovaj put rezultatom 1:0.

Prvi meč završen je rezultatom 2:0 u korist bh. selekcije, a jedini pogodak juče postigao je Denis Alijagić u 10′ iz slobodnog udarca.

V.d. selektor bh. kadeta Adin Mulaosmanović je o ovom susretu rekao:

„Teška utakmica i velika oscilacija u igri između dvije utakmice. Za razliku od prvog susreta, Vels je juče imao posjed i terensku inicijativu iako nisu stvorili neke izglednije prilike za pogodak. Ipak, pokazali su da su kvalitetna ekipa. Ono što je bitno za nas je da smo u dva susreta postigli 3 gola, a nismo primili nijedan.“

Bh. kadeti su nastupili u sastavu:Luka Damjanović (Faruk Dalipagić), Amar Musić, Ensar Fejzić (Amar Sinanović), Muharem Trako, Mustafa Šukilović (Azur Mahmić), Faruk Hodžić (Eldar Mehmedović), Dejan Popara (Petar Šetka), Luka Božičković (Aleksej Golijanin), Dario Ćorić (Dževid Avdihodžić), Dženit Hajdarević (Dino Nuhanović), Denis Alijagić (Luka Brandić).

Bitnami