Sloboda poražena u Sarajevu

Fudbaleri Slobode u subotu uvečer, na stadionu “Asim Ferhatović Hase” igrali su utakmicu 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj su rezultatom 3:0 poraženi od akutelnog prvaka BiH, FK Sarajevo.

Utakmicu su odlično otvorili domaći jer su već u petoj minuti stigli u vodstvo. Letić je ubacio s lijeve strane, a Handžić je bio najsnalažljiviji u šesnaestercu i glavom pospremio loptu u mrežu za slavlje domaćih navijača.

Sloboda se potom oslobodila početnog pritiska i dva puta opasno zaprijetila preko Bekrića i Livančića.

Redale su se šanse pred oba gola i pred sami odlazak na odmor. Tako je prvo Kovačević fantastično odbranio šut Livančića, dok je s druge strane Tatar zakasnio na dodavanje Handžića.

Aktuelni prvaci BiH su u nastavku krenuli ofanzivnije pa su uslijedile dvije dobre šanse Handžića i Tatara, ali se ni Sloboda nije predavala. Opasno su zaprijetili Mujagić i Bekrić u dva navrata.

Pitanje pobjednika bilo je rješeno u 76. minuti nakon jednog kontranapada. Na kraju je Hebibović pogodio nakon nesebičnog dodavanja Tatara. Upravo je ovaj dvojac ponovio uloge i pred sami kraj meča za konačnih 3:0.

Izvor: Klix.ba

Bitnami