Sloboda nastavlja Premijer ligu utakmicom protiv Širokog Brijega

U okviru 2. kola nogometne Premijer lige BiH sutra se na stadionu Tušanj u Tuzli sastaju ekipe Slobode i Širokog Brijega. Nakon pobjede iz prethodnog kola u timu iz Tuzle vlada pozitivna atmosfera, a sutra se nadaju da će uspjeti ostaviti tri boda na Tušnju.

Šef stručnog štaba Slobode Mile Lazarević kaže da ovaj klub mora nastaviti istim putem kojim je krenuo.

“Ovo je šesta sedmica da radimo zajedno i malo je lakše nakon prve utakmice kojom smo dobro otvorili prvenstvo. Ali, to je samo jedna prepona koju smo uspjeli preskočiti uspješno. Nadam se da ćemo tako nastaviti i u predstojećoj utakmici”, rekao je Lazarević.

Mile Lazarević – šef stručnog štaba

Kako je naveo, Široki Brijeg je u vrhu nogometa i ozbiljan je protivnik koji je prethodne utakmice odigrao dobro, kvalitetnom igrom i velikim brojem šansi. 

“Moramo imati ogromno strpljenje, bez euforije i rezultat će doći. Slobodu moramo graditi u pravom pravcu. Pokušat ćemo dati sve od sebe za tri boda”, naglasio je strateg Tuzlaka.

Nogometaš Omar Pršeš očekuje tešku utakmicu.

Omar Pršeš, fudbaler Slobode

Široki se nije mnogo mijenjao, znamo kako igraju. Nadam se da ćemo nastaviti putem kojim smo krenuli i da ćemo slaviti i sutra”, rekao je Pršeš.

Kada je riječ o stranim igračima koji su stigli u Slobodu, pravo nastupa sutra nema Martelat, dok Ristić konkuriše za 11 najboljih. 

Susret između Slobode i Širokog Brijega na rasporedu je sutra od 20:30 sati na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli, a direktan TV prijenos je na Arena Sport.

Klix.ba

Bitnami