Sloboda dočekuje Mladost

FK Sloboda u subotu igra protiv FK Mladost Doboj Kakanj, a tim povodom u prostorijama RSD Tuzla u Ul Trg Stara tržnica u petak poslijepodne održana je redovna konferencija za medije na kojoj su se prisutnim predstavnicma medija obratili Zlatan Nalić, Perica Ivetić i Edis Smajić.

Novinarima se prvi obratio šef stručnog štaba FK Sloboda Zlatan Nalić koji je izjavio da njegovu ekipu očekuje važna utakmica.

-Protiv Mladosti smo imali dva okršaja. Jedan je riješen u našu korist kod kuće, a drugi u njihovu u gostima, tako da je sada rezultat između nas 1:1. Predstojeća utakmica nam je od ekstremne važnosti i nadamo se da ćemo je odigrati s pozitivnim rezultatom rekao je Nalić.

Medijima se obratio i kapiten crveno-crnih, Perica Ivetić koji želi da se Sloboda što bolje predstavi u svakoj utakmici.

-Očekivanja od utakmice su, kao i svaka do sada, da probamo ovaj klub što bolje prezentovati i sipuniti ciljeve koji su pred nama. Prvi cilj je bio očuvati status premijerligaša koji smo ostvarili, a protiv Mladosti ćemo pokušati ostvariti što bolji rezultat, kazao je kapiten Slobode.

Mladi napadač Slobode Edis Smajić također smatra da je utakmica protiv Mladosti od izuzetne važnosti za njegovu ekipu.

-Jako nam je važna utamica protiv Mladosti. Ovim putem bih se zahvalio saigračima i stručnom štabu, jer jedini smo mi ovdje bili i u dobru i u zlu, izjavio je Smajić.

Kada je u pitanju igrači kadar, stručni štab Slobode može računati na sve fudbalere izuzev Mehmeda Alispahića koji se nije u potpunosti opravio od povrede.

Utakmica između Slobode i FK Mladost Doboj Kakanj igra su na stadionu Tušanj u subotu, 18. maja 2019. godine sa početkom u 17 sati. Ulaz na utakmice je besplatan, a kapija zapadne tribine otvara se u 15:30 sati dok će sjeverna tribina biti zatvorena iz tehničkih razloga.

Inače, utakmica sa Tušnja direktno će prenositi BHT 1, a pravdu na ovom susretu će dijeliti Zoran Grbić iz Prijedora.Bitnami