Foto: Jabuka.tv

Sloboda poražena na Pecari

Fudbaleri Slobode poraženi su u subotu na stadionu Pecara od NK Široki Brijeg sa visokih 4:0 (1:0) u okviru utakmice 30. kola BHT Premijer lige BiH. Tri gola za domaće postigao je Jurić, a jedan gol postigao je Marković.

Početak utakmice nije ponudio mnogo prilika, ali domaći su imali kontrolu lopte dok je Sloboda svoje prilike čekala iz kontranapada koji uglavnom nisu predstavljali veliku prijetnju za Bilobrka.

Igrala se 20. minuta utakmice kada domaći dolaze do vodstva preko Stipe Jurića koji se najbolje snašao nakon velikog nesporazuma i greške u odbrani Slobode. Nakon velike greške Vukliša, Jurić uzima loptu i pogađa za vodstvo Širokobriježana rezulatom 1:0.

U 31. minuti Sabit Alispahić se našao u dobroj poziciji, ali njegov udarac je bio lagan plijen za Bilobrka.

Salihović i Babić – Foto: Jabuka.tv

Pet minuta kasnije Ante Hrkać prijeti iz slobodnog udarca sa 30 metara na drugoj strani, ali njegov udarac Vukliš odbija u korner. Nešto kasnije prijeti Jurić nakon duge lopte Markovića, ali njegov udarac glavom nije bio dovoljno snažan pa Vukliš lagano hvata loptu.

Husejinović je pred kraj poluvremena na drugoj strani s nekih 30-ak metara šutirao iz slobodnjaka, ali Bilobrk bez većih problema hvata loptu.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena Široki je stvorio veliku priliku za povećanje vodstva, a nakon gužve u kaznenom prostoru Slobode lopta dolazi do Kovačića, čiji udarac zajedničkim snagama blokiraju Vukliš i Slobode.

Barišić i Baraban – Foto: Jabuka.tv

Nastavak susreta je počeo prilikon za domaće. Nakon sjajnog ubačaja Barišića s boka, Eliomar u padu šutira glavom, ali njegov udarac zaustavlja Vukliš.

U 54. minuti nova velika pogreška Vukliša i odbrane Slobode što ponovno koristi Jurić koji postiže i drugi pogodak.

Sloboda je krenula sa centra, izgubila loptu nakon čega je uslijedio kontranpad Širokog za treći pogodak. Danas odlični Jurić povukao je loptu na desnoj strani, ušao u kazneni prostor Slobode, dodao Markoviću koji ga je sjajno pratio na drugoj strani i zabija  za visokih 3:0 Širokog Brijega.

Igrao je 68. minut kada Široki postiže novi pogodak. Nakon odlične duge lopte Eiomara, Barišić ubacuje loptu na peterac gostiju, gdje se nalazi Jurić, koji postiže novi pogodak za hat-trick.

NK Široki Brijeg: Bilobrk, Matić, Barišić, Kovačić Ćorluka, Enin (od 81. Stanić), Hrkać (od 70. Kožul), Babić (od 63. Petrović), Eliomar, Marković, Jurić

FK Sloboda: Vukliš, Salihović, Pršeš (od 67. Hodžić), Husejinović, Baraban, Smajić, Ivetić, Vidović, Alispahić (od 74. Zukić), Hadžanović, Ignjatović

Izvor/Foto: Jabuka.tv

Bitnami