Nalić nakon poraza na Pecari!

Sloboda je u subotu poražena na Pecari od NK Široki Brijeg rezultatom 4:0, a svoj komentar nakon utakmice dao je šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, Zlatan Nalić koji smatra da je njegova ekipa imala velike probleme u timskoj funkciji.

-Žao mi je zbog ovog rezultata koji malo kvari sliku fantastične sezone mojih momaka! Sloboda pobjeđuje i gubi zajedno. Današnja utakmica bila je ravnopravna, čak smo bili i bolji u prvom poluvremenu, ali dvije naše greške su dale Širokom krila, a nama nesigurnost i utakmica je otišla u neželjenom smijeru. Kako nemamo individualnih pobjeda tako nemamo ni individualnih grešaka! Sa jako malim timom i skromnim kvalitetom momci su osvojili 38 nerealnih bodova na timsku funkciju borbu i zalaganje! Ostvaren je cilj deset kola prije kraja sezone, a to sve zahvaljujući ovim momcima. Trebamo svi biti ponosni na njih, kazao je Nalić te dodao:

Što se tiče moje ekipe, mislim da su moji momci zaista individualno uradili sve što je bilo u njihovoj moći, oni su individualno zaista odigrali požrtvovano i borbeno. Imali smo zaista problema u našoj timskoj funkciji, a razlog je vrlo jednostovan, zato što je mnogo od naših igrača danas igralo na nepriodnoj poziciji, zbog nedostatka naših standardnih igrača. Tako da smo u timskoj funkciji imali problematiku, a indivudalno moji igrači su za svaku pohvalu, izjavio je Nalić.

Sloboda u narednom kolu dočekuje FK Krupa, a Nalić očekuje da za narednu utakmicu Slobode konkuriše više igrača.

-Za sljedeću utakmicu nama se vraćaju naši standardni igrači sa kojima smo osvojili ovih 38 bodova, mislim da ćemo biti stabilniji i da neće biti 4:0, izjavio je šef stručnog štaba FK Sloboda, Zlatan Nalić.

Bitnami