Nalić i Beganović optimistični pred utakmicu sa Željezničarom

U prostorijama RSD Tuzla u petak poslijepodne održana je redovna konferencija za medije FK Sloboda Tuzla, a predstavnicima medija obratili su šef stručnog štaba Zlatan Nalić i mladi fudbaler Slobode, Amar Beganović.

Prvi se obratio Zlatan Nalić, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, koji je svoje obraćanje započeo sa rečenicom: “Niko ničije probleme ne voli slušati tako da ni vi naše”.

Zlatan Nalić na konferenciji za medije FK Sloboda Tuzla

-Sljedeća utakmica protiv Željezničara kući, niko ničije probleme ne voli slušati tako da ni vi naše. Biću kratak i jasan: sve dok imamo i jednog fudbalera na terenu na nogama, zastava ne smije pasti, kazao je Nalić te dodao njegov tim ne može računati na Saida Husejinovića, Mehmeda Alispahića, Pericu Ivetića i Ivana Barabana.

Nalić je novinarima poručio da se njegova ekipa neće predati, te da će pokušati ostvariti pobjedu.

-Ni u jednoj utakmici nećemo se unaprijed predati, pa tako ni u ovoj. Svaku utakmicu koju igramo, pa tako i protiv Željezničara, probaćemo da pobijedimo. Dva puta smo odigrali neriješeno i mislim da je vrijeme da mi osvojimo tri boda u ovom susretu, kazao je Nalić.

Predstavnicima medija obratio se i Amar Beganović, mladi fudbaler Slobode koji je ove sezone sakupio 25 nastupa u dresu Slobode.

Amar Beganović na konferenciji za medije FK Sloboda Tuzla

-Željezničar je jedan tvrd protivnik, koji nam dolazi u subotu. To je svakako ekipa za svaki respekt. Daćemo sve od sebe, tri boda su svakako prioritet, ali ništa ne trebamo unaprijed upisati. Sigurno je da i oni imaju svoju računicu, ali ni mi se nećemo predati, kazao je Beganović u svom obraćanju novinarima te dodao:

-Iskoristio bi priliku da pozovem sutra navijače da nam pomognu, te da sutra budu dodatni vjetar u leđa u veoma važnom susretu”, kazao je Amar Beganović.

Podsjećamo, utakmica između Slobode i Željezničara u okviru 29. kola BHT Premijer lige BiH igra se u subotu na stadionu Tušanj sa početkom u 20 sati uz direktan TV prijenos na MojaTV.

Bitnami