Sloboda u finalu Omladinskog Kupa BiH (FOTO)

Juniori Sloboda danas su na pomoćnom terenu stadiona Tušanj odigrali uzvratnu utakmicu polufinala Omladinskog Kupa BiH protiv FK Borac kojeg su izabranici Amira Spahića pobjedili sa 2:0 (1:0) čime su ovjerili plasman u finale.

Podsjećamo, juniori su veliki posao napravili u prvoj utakmici kada su u Banjaluci sa 2:3 pobijedili FK Borac i napravili ogromnu zalihu za uzvratnu utakmicu.

Eldin Omerović izvodi slobodan udarac u 27. minuti utakmice

Domaći su odlično otvorili utakmicu te su od prve minute stvarali pritisak na gol Borca, a nakon 27. minute igre Sloboda dolazi do vodstva sjanim golom Eldina Omerovića iz slobodnog udarca.

U drugom poluvremenu domaći su nastavili sa prilikama, a u 71. minuti kapiten juniora, Kenin Devedžić postiže gol za 2:0 što je ispostavilo kao konačan rezultat kojim su se juniori FK Sloboda Tuzla plasirali finale Omladinskog Kupa BiH koje se igra u Trening centru BiH u Zenici.

Juniori Slobode nakon pobjede protiv FK Borac Banja Luka

Protivnika u finalu koje se igra 10. maja 2019. godine, Sloboda će saznati sutra, nakon što se odigra uzvratna utakmica između juniora HŠK Zrinjski i FK Sarajevo.

FK Sloboda: Mustačević, Musić, Devedžić, Hasanbegović, Hidanović (27. Kadrić), Kavazović (66. Noćić), Karić, Osmić, Nišić (88. Alić), Muratović (76. Musić), Omerović (85. Hukić). Trener: Amir Spahić.

FK Borac: Gašić, MIlutinović, Milojević (70. Kuruzović), Arsić, Amidžić, Kujunđić, Šikanjić, Turanjanin (73. Stojičić), Bosnić (50. Eskić), Božičković (64. Vukobratović), Bobić (55. Vujmilović). Trener: Zoran Dragišić.

Bitnami