Nalić: Teško nam je namiriti nedostatak igrača

Sloboda je poražena danas u Mostaru od HŠK Zrinjski rezultatom 1:0, a trener crveno-crni smatra da je njegova ekipa uložila maksimalne napore i da može biti zadovaljn.

-Mi smo jedna mala ekipa ovako gledajući broj igrača na raspolaganju. Jako nam je teško nadomjestiti jednog igrača, a kamoli pet koliko nam je danas nedostajalo. Momci su učinili sve što je u njihovoj moći da to namire, ali nisu uspjeli, napravili su dobar pokušaj i mislim da mi možemo biti zadovoljni rezultatom, obzirom da su cifre mogle biti veće. Zrinjski je jedna dobra, napadačka ekipa, nismo mogli da im pariramo i moglo se vidjeti da je nama utakmica protiv Sarajeva uzela mnogo energije i da nismo imali dovoljno energije za ovu utakmicu, kazao je Zlatan Nalić nakon utakmice u Mostaru.

Slobodu već naredno kolo očekuje još jedna derbi utakmica protiv FK Željezničar koja je na programu u subotu na stadionu Tušanj sa početkom u 20 sati.

-Sloboda je ostvarila svoj cilj i sada pokušava da dođe do nekog boljeg rezultata u gornjem dijelu tabele i to ćemo zaista pokušati. Međutim, mi imamo mali tim gledano brojčano i ove utakmice koje su povezane tako da u sedam dana igramo tri utakmice, nama predstavlja veliki problem jer nismo u mogućnosti da mijenjamo igrače, kazao je Zlatan Nalić, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.

Bitnami