Održana redovna press konferencija FK Sloboda

Nalić i Salihović najavili maksimalne napore u cilju ostvarenja pozitivnog rezultata!

U prostorijama RSD Sloboda u petak poslijepodne održana je redovna konferencija za medije FK Sloboda Tuzla povodom derbi utakmice 27. kola Premijer lige BiH u kojoj crveno-crni na Tušnju u subotu dočekuju FK Sarajevo.

Predstavnicima medija obratio se Zlatan Nalić, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, Zlatan Nalić koji očekuje dobru utakmicu i poslasticu za publiku na Tušnju.

-Ova utakmica sa Sarajevom nam dolazi poslije teške u utakmice u Gabeli jer smo nakon GOŠK-a iscrpljeni, a obzirom da se igrala u nedjelju imamo jedan dan manje za pripreme. FK Sarajevo je jako atraktivan protivnik, bez obzira, da li se igralo u Sarajevu ili Tuzli uvijek su to atraktivne utakmice i očekuje nas dosta dobrog fudbala. Nama dolazi cikus od četiri utakmice u kojima nas čekaju susreti sa četiri najbolje plasirane ekipe u Premijer ligi, i to nam treba dovoljno reći sa kakvom pozornošću moramo dočekati te utakmice. Utakmica protiv FK Sarajevo prva je u tom ciklusu i jako je bitno da u ovaj ciklus uđemo sa pozitivnim rezultatom i uložit ćemo sve napore da to ostvarimo, rekao je Nalić na današnjoj konferenciji za mediji.

Medijima se obratio i fudbaler Slobode, Adnan Salihović koji je poručio da će ekipa dati maksimalne napore kako bi ostvarila pozitivan rezultat.

-Izašli smo iz jedne utakmice u kojoj smo nespretno i nesretno izgubili, ali mislim da smo je već zaboravili. Sutra nas očekuje atraktivna utakmica, lijepa za igrati. To je duel starih rivala i naše utakmice su tradicionaln kvalitetne i atraktivne. Riječ je o najvećem kandidatu za titulu, ali i mi imamo svoju računicu, kazao je Adnan Salihović i dodao:

-Dat ćemo sve od sebe za osvajanje bodova. Nadam se da ćemo nakon utakmice biti zadovoljni mi, ali i najvijači koji dođu u subotu na Tušanj, naveo je Salihović.

Kada je u pitanju igrački kadar, stručni štab Slobode ne može računati na Seida Zukića koji neće konkurisati za utamicu zbog akumuliranih kartona i na Mehmeda Alispahića koji je povrijeđen.

Podsjećamo, utakmica se igra u subotu, 20. aprila sa početkom u 16:30 sati na stadionu Tušanj.

Bitnami