Nalić: Očekujem dobru utakmicu i veliku borbu za bodove (FOTO)

Crveno-crni trenirali na Tušnju u sklopu pripema za utakmicu protiv Sarajeva

Fudbaleri Slobode danas su odradili trening na Tušnju u sklopu ciklusa priprema za derbi utakmicu 27. kola u kojem se na sastaju sa liderom BHT Premijer lige BiH, FK Sarajevo.

Stručni štab Slobode svjestan je važnosti nadolazeće utakmice, a Zlatan Nalić, šef stručnog štaba crveno-crnih očekuje dobru i borbenu utakmicu.

-Dočekujemo jednu od najboljih ekipa u Premijer ligi BiH i to je za nas dovoljan pokazatelj za posebnu pozornost. Očekujemo dosta dobru i borbenu utakmicu. I mi, ali i naš protivnik u ovu utakmicu ulazi sa malim deficitom. Mi u ovu utakmicu ulazimo nakon izgubljene utakmice od GOŠK-a, dok naš protivnik u ovu utakmicu ulazi nakon izgubljenih bodova na domaćem terenu. Za ovu utakmicu pripremamo se kao i za svaku drugu, ali moramo biti svjesni da utakmica sa Sarajevom uvijek ima atrakcionu vrijednost i tzv. je magnet za publiku. Očekujem jako dobru posjetu na Tušnju i očekujem jako dobru utakmicu i prije svega borbu za bodove u kojoj se nadam i želimo da mi budemo pobjednici, izjavio je Nalić za Fksloboda.ba

Kada je u pitanju igrački kadar Slobode, stručni štab ekipe iz Rudarske 2 sigurno neće računati na dva fudbalera.

-Kada je u pitanju naš igrački kadar, imamo Zukića koji nam nije dostupan zbog kartona, a MehmedAlispahić neće biti na raspolaganju zbog povrede, dok će ostali igrači vjerovatno biti na raspolaganju, kazao je Zlatan Nalić, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.

Podsjećamo, utakmica između Slobode i Sarajeva igra se u subotu, 20. aprila na stadionu Tušanj sa početkom u 16:30 sati uz direktan TV prenos na MojaTV.

Glavni sudija susreta je Gigović Miloš iz Gradiške, a asistirat će Radaković Igor (Prijedor), Smiljanić Aleksandar (Laktaši) i Petrović Dragan (Banja Luka), dok je delegat susreta Glavaš Vladimir (Drinovci).

Ulaznice za utakmicu po cijeni od 5 KM (zapad i sjever) dostupne su u predprodaji, a ulaz za žene i djecu do 12 godina je besplatan.

Podsjećamo, redovna konferencija za medije povodom utakmice Sloboda v Sarajevo zakazana je u petak, 19. aprila sa početkom u 13 sati u prostorijama RSD Tuzla.

U nastavku pogledajte djelić atmosfere sa današnjeg treninga crveno-crnih!

Bitnami