Sloboda bez nekoliko igrača dočekuje Zvijezdu 09 (VIDEO)

Održana press konfernecija povodom utakmice Sloboda – Zvijezda 09

U bitkama gdje nema starih ratnika rađaju se neki novi heroji, riječi su kojima je današnju konferenciju za medije započeo šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, Zlatan Nalić.

U okviru utakmice 25. kola BHT Premijer lige BiH,u subotu na stadionu Tušanj sa početkom u 19 sati sastat će se FK Sloboda Tuzla i FK Zvijeza 09, a tim povodom u prostorijam RSD-a Sloboda održana je redovna press konferencija na kojoj su medijima obratili šef sturčnog štaba FK Sloboda Tuzla Zlatan Nalić i kapiten Slobode, Perica Ivetić.

-Nećemo imati priliku koristiti četiri ili pet standardnih igrača, zbog žutih kartona ili bolesti. Ulazimo veoma oslabljeni, ali se bodova ne odričemo. Štaviše imamo još veći imperativ za pobjedom nego što smo imali u ranijim utakmicama”izjavio je prisutnim medijima šef stručnog štaba FK Sloboda, Zlatan Nalić koji je dodao da će publika imati priliku gledati borbenu i rastrčanu Slobodu.

-Svi će imati priliku vidjeti rastrčanu, odgovornu, disciplinovanu, borbenu i vrijednu Slobodu, a moći će uživati u utakmici koju ovi momci mogu prikazati. Kolika je važnost utakmice potvrđuje to da sam na konferenciju za medije pozvao kapitena Slobode koji je već ranije bio gost, rekao je Nalić uz najavu da će njegova ekipa pokušati poboljšati efikasnost kojom će osvojiti tri boda.

Novinarima se obratio i Perica Ivetić, kapiten Slobode koji je istakao da sutrašnja utakmica predstavlja priliku za mlade igrače, koji će dobiti priliku i koji imaju veliku priliku da pokažu šta znaju.

-Ovo je dobra prilika za igrače koji su manje igrali da skrenu pažnju na sebe i potvrde zbog čega su u Slobodi. Neće nam biti lako, jer igramo bez igrača koji su nosioci igre, ali se nadam da ćemo sutra imati dodatni motiv te kao do sada izgarati na terenu i probati pobijediti i posvetiti pobjedu nama i našim trenerima koji su heroji ovog kluba, zbog činjenice da smo prošli kroz izuzetno turbulentan period, izjavio je Ivetić.

Stručni štab Slobode ne može računati na usluge Vukliša i Alispahića zbog povrede, dok će Ignjatović i Beganović utakmicu propustiti zbog akumuliranih kartona.

Podsjećamo, utakmica između Slobode i Zvijezde igra se u subotu, 6. aprila sa početkom u 19 sati na stadionu Tušanj.

Bitnami