Sloboda spremno dočekuje Željezničar (VIDEO)

Na stadionu Tušanj danas je održana redovna konfernecija za medije FK Sloboda Tuzla povodom utakmice 22. kola BHT Premijer lige,a na kojoj su se prisutnim medijima obratili Zlatan Nalić, šef stručnog štaba i Perica Ivetić, kapiten FK “Sloboda” Tuzla.

Utakmice između Slobode i Željezničara tradicionalno privlače veliku pažnju, a šef struke crveno-crnih, u obraćanju novinarima najavio je borbu za tri boda.

-Ne pravim razliku između protivnika, boja koje susrećemo i plasmana koji imaju na tabeli. Sve utakmice su sa maksimalnom prisutnošću, opreznošću i fokusom. Tako će biti i sutra. Ova utakmica je posjetiocima možda atraktivnija, jer tu postoji određeno rivalstvo, ali mi igramo sve naše utakmice s istim elanom, željom i ciljem, a to su tri boda, izjavio je Nalić te dodao je njegov imperativ uvijek isti.

-Bez obzira je li proljeće, ljeto ili zima, ja želim pobijediti. Imperativ su tri boda, potvrdio je Zlatan Nalić koji se na današnjoj konferenciji dotakao i trenutno osvojenog bodovng salda Slobode.

-Želim da čestitam mojim igračima, saradnicama, Upravi kluba i navijačima jer smo sada trenutno na petom mjestu i sa velikom šansom da ovaj prvi dio prvenstva završimo čak i na četvrtom mjestu iako nam je ostalo da odigramo još jednu utakmicu. Mislim da je ovo zaista veliki uspjeh, malo ko se nadao da ćemo mi nakon 1. augusta uspjeti ostvariti toliko bodova. S današnjim zbirom, imamo 29 bodova i to nam omogućava Top 6 plasman i mi smo ponosni zbog toga, kazao je Nalić.

Medijima se obratio i kapiten Slobode, Perica Ivetić koji iza sebe ima veliki broj utakmica protiv Željezničara.

Kapiten FK Sloboda Tuzla, Perica Ivetić

-Svaku utakmicu igramo isto, bez obzira na protivnika. Imamo svoj stil igre koji koristimo protiv Krupe koja je zadnja na tabeli, ili Sarajeva koje je prvo. Sutra želimo izaći na Tušanj i ostaviti zadnji atom snage. Nadam se da ćemo obradovati publiku i navijače te da ćemo probati svi skupa doći do tri boda, izjavio je Ivetić te dodao je Sloboda stvorila takav brend da niko u Tuzlu ne dolazi da se poigrava.

-Sa Slobodom se niko ne može poigravati. Napravili smo takav brend od kluba, pa u Tuzlu niko ne dolazi s prijetnjama da će pobijediti. Nadam se će Sloboda biti sve bolja, a ja i moji saigrači ćemo sutra na Tušnju ostaviti zadnji atom snage kazao je Ivetić.

Kada je u pitanju igrački kadar Slobode, stručni štab na raspolaganju ima sve igrače izuvez Topuzovića koji iz administrativnih razloga nema pravo nastupa.

Inače, utakmica između Slobode i Željezničara igra se u subotu na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli sa početkom u 17:30 sati uz direktan TV prijenos na MojaTV.

Bitnami