Nalić nakon remija protiv Olimpika: “Pisali smo tačno, ali ne i dovoljno čitko”

Fudbaleri Slobode u Međugorju su odigrali još jednu pripremnu utakmicu, a protiv današnjeg protivnika, FK Olimpik Sarajevo koji se takmiči u 1. ligi FBiH odigrali su 1:1.

Bila je ovo posljednja utakmica na pripremema u Međugorju, prije nego se ekipa vrati u Tuzlu, a šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, Zlatan Nalić iskoristio je utakmicu kako bi isprobao sve igrače koje ima na raspolaganju.

-Tipično za utakmice koje se igraju posljednji dan priprema je da fokus na utakmicu bude manji nego fokus na put kući koji ekipu čeka direktno poslije odigrane utakmice. U današnjoj utakmici protiv Olimpika smo ipak uspjeli fokusirati na utakmicu i uspostavili smo inicijativu i veliku dominaciju vec od 5-6 minute utakmice. Ipak školskim rječnikom da se izrazim ”pisali smo tačno, ali ne i dovoljno čitko”, izjavio je za Fksloboda.ba, Zlatan Nalić.

Sloboda je tokom prvog dijela utakmice stvorila mnogo prilika, a do vodstva su došli golom Vidovića.

-Velika dominacija, puno šansi u prvom poluvremenu, ali je falilo malo čitkosti u zadnjem pasu i zadnjem dodiru. To je razlog što se na pauzu otišlo sa samo jednim golom razlike u nasu korist! Iako je je ovaj teški teren lakši za braniti se nego napadati ipak smo stvorili veliki broj uzuzetno dobrih i kreativnih šansi, kaže šef stručnog štaba crveno-crnih.

U drugom poluvremenu, stručni štab Slobode u potpunosti je promijenio sastav te priliku za igru pružio igračima koji su manje korišteni u pripremnim utakmicama.

-Drugo poluvrijeme smo se opet odlučili izvesti cijeli novi tim i momcima koji su manje korišteni u takmičenju dati novih 45 minuta dokazivanja.
Moramo priznati da je to opet prouzrokovalo pad tempa i kvalitete koji nije blizu one željene. Najblaže rečeno imali su dosta problema da se suprostave Olimpiku, koji je također izmjenio mnogo igrača u drugom poluvremenu, pojasnio je Nalić za Fksloboda.ba i dodao:

-Moraćemo dosta vremena uložiti u rad sa ovim, inače talentovanim momcima kako bi i fudbalski i fizički, taktički mogli odgovoriti zahtjevima modernog fudbala.

Sloboda je drugo poluvrijeme završila sa igrače manje što je uveliko utjecalo na igru.

-Naša ekipa je imala i jedan peh u drugom poluvremenu da polovinu drugog poluvremena odigraju sa deset igrača jer je Livančić napustio igru zbog zadobijenog udarca. To je dosta uticalo da tempo i dominacija pređu u Olimpikovu korist poslednjih 25 minuta.

Fudbaleri sutra imaju slobodan dan, a sa treniranjem nastavlju u četvratk i petak, dok je u subotu zakazana generalka protiv FK Tuzla City.

Foto: Sportsport.ba

Bitnami