Sloboda sutra odlazi na posljednju fazu priprema

NALIĆ U MEĐUGORJE VODI KENINA DEVEDŽIĆA

Fudbaleri Slobode sutra će na Tušnju odraditi trening nakon čega će zajedno sa stručnim štavom krenuti u Međugorje, gdje će se zadržati do 13. februara u sklopu završnog ciklusa priprema za nastavak prvenstva.

Ekipi se priključio član juniorske ekipe

Slobodu je u proteklom periodu napustilo nekoliko igrača, od kojih je većina otišla na posudbu u klubove koji se takmiče u 1. ligi FBiH gdje će sigurno dobiti više prilike za igru i potrebnu minutažu koja je od velikog značaja za mlade igrače.

Uzimajući u obzir da je nekoliko igrača napustilo ekipu, a da klub nije dovodio pojačanja, ukazala se prilika za juniore tako da je timu priključen Kenin Devedžić.

-Radimo na tome da kompletiramo grupu jer je klub vjerovatno odlučio da pustiti i Terzića koji neće putovati sa ekipom u Međugorje jer je postigao dogovor sa Upravom kluba o raskidu ugovora. Stoga smo odlučili da ekipi priključimo igrača iz juniorskog pogona, Kenina Devedžića koji će putovati sa ekipom na pripreme u Međugorje. Devedžić je centarhalf, koji je zavrijedu pažnju i koji sigurno može biti budućnost kluba, izjavio je Zlatan Nalić, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.

Dakle, crveno-crni sutra putuju u Međugorje, a na spisku Zlatana Nalića nalazi se 26 igrača, od čega su tri golmana i 23 vanjska igrača.

 1. Muminović (G)
 2. Vukliš (G)
 3. Čokorilo (G)
 4. Beganović
 5. Topuzović
 6. Ivetić
 7. Alispahić S.
 8. Ignjatović
 9. Salihović
 10. Devedžić
 11. Adžem
 12. Salkić
 13. Hadžanović
 14. Hodžić
 15. Alispahić M.
 16. Čivić
 17. Husejinović
 18. Pirić
 19. Baraban
 20. Livančić
 21. Smajić
 22. Musić
 23. Zukić
 24. Vidović
 25. Todorović
 26. Pršeš

Bitnami