FK Sloboda 7 NK Slaven 3

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Na pomoćnom terenu stadiona Tušanj u utorak je odigrana prijateljska utakmica između FK Sloboda Tuzla i NK Slaven Živinice koja je gledaocima ponudila pravu golijadu.

Iako je rezultat bio u drugom planu, domaći su ipak pokazali daleko bolju igru od protivnika iz 1. lige FBiH te je Sloboda utakmicu okončala u svoju korist rezultatom 7:3.

Sloboda je povela već u 6. minuti golom Vidovića, a isti igrač u 12. minuti pogađa za 2:0. Igrao se 26. minut utakmice kada je Slaven uspio uzvratit golom Hodžića koji se upravo iz Slobode pridružio Slavenu na posudbu do kraja sezone.

U 32. minuti Vidović postiže svoj treći gol na utakmici za vodstvo Slobode rezultatom 3:1. U nastavku utakmice Slaven smanjuje prednost preko Salihovića koji pogađa mrežu Vukliša iz penala, a prije kraja prvog dijela utakmice Husejinović je pogodio za 4:2.

U drugom poluvremenu još četiri gola. Za Slobodu su pogađali Zukić, Musić i Livančić, a treći gol za Svalen postigao je Šepić koji je postavio konačanih FK Sloboda 7 NK Slaven Živinice 3.

FK Sloboda Tuzla: Vukliš, Beganović, Ivetić, Ignjatović, Adžem, Hadžanović, Alispahić M, Baraban, Smajić, Husejinović, Vidović

NK Slaven Živinice: Brezičanin, Islamović, Mujagić, Mujkić, Todorović, Gogić, Salihović, Musić, Hodžić, Mirnes Salihović, Junuzović

Bitnami