Sloboda ulazi u posljednju fazu priprema (VIDEO)

Ekipa putuje u Međugorje

FK Sloboda Tuzla ulazi u posljednju fazu priprema za nastavak prvenstva koje počinje 23. feburara kada će Sloboda putovati u Zenicu na megdan NK Čelik u okviru utakmice 20. kola BHT Premijer lige BiH.

Fudbaleri Slobode pripreme su započeli 10. januara 2019. godine, prozivkom u Tuzli gdje su odradili prvi dio priprema, nakon čega su otputovail u Međugorje gdje su boravili sedam dana prilikom čega su odigrali prijateljsku utakmicu protiv FK Željezničar i FK Igman Konjic.

Po povratku u Tuzli, crveno-crni su nastavili pripreme te su odigrali prijateljske utakmice protiv NK TOŠK, FK Sloboda Užice i FK Budućnost Banoviće, a utorak će u Tuzli igrati prijateljsku utakmicu protiv NK Slaven Živinice, nakon čega će ekipa otputovati u Međugorje na završni dio priprema.

O dosadašnjem toku priprema, aktuelnoj situaciji i budućim planovima FK Sloboda Tuzla, razgovarali smo sa predsjednikom UO FK Sloboda Tuzla, Senadom Mujkanovićem koji je u razgovoru za SlobodaTV govorio zašto se ekipa opredjelila za nastavak priprema u BiH te igračkom kadru. Razgovor možete pogledati u nastavku:

Bitnami