Husejinović: Zadovoljan sam pripremama, osjećam se odlično

Proteklih dana, fudbaleri Slobode vrijedno treniraju u Tuzli kako bi što spremniji dočekali početak prvenstva, a među igračima koji vrijedno rade je i Said Husejinović koji je u razgovoru za Fksloboda.ba govorio o dosadašnjem toku priprema i budućim planovima Slobode.

“Pripreme otpočetka idu po planu i programu. Ja sam zadovoljan pripremama i smatram da će nakon priprema uslijediti dobar period, kako za nas igrače, tako za klub i navijače, koje ćemo, nadam se obradovati našom igrom. Mi ćemo se u nastavku pokušati još bolje pripremiti kako bi u spremni dočekali početak prvenstva i kako bi mogli pružiti još bolje partije i ostvariti što bolji rezultat.”

Sloboda je u proteklom periodu odigrala pet pripremnih utakmica, a Husejinović je pružao odlične partije te u nekoliko navrata zatresao protivničke mreže i tako donio pobjedu Slobodu.

“Dosta sam radio na pauzi. Možda da sam odmarao prvih 5 ili 6 dana, nakon čega sam počeo indivudalni rad. Osjećam se odlično, mislim da sam dosta spreminiji nego u periodu kad sam tek stigao u Slobodu, tako da očekujem da ću pomoći klubu da ostvarimo planirane rezultate.”

Sloboda će narednih dana trenirati u Tuzli, odigrati pripremnu utakmicu protiv NK Slaven Živinice, nakon čega slijedi finalni dio priprema koje su prvobitno planirane u Antaliji, ali zajedničkom odlukom, završnio dio priprema crveno-crni će odraditi u Međugorju.

“Iako smo trebali ići u Antaliju na završni dio priprema, promijenili smo plan. Mi kao igrači, stručni štab i uprava kluba održali smo sastanak na kojem smo donijeli odluku da je najbolje da se prilagodimo uslovima kakve nudi naša Premijer liga. U Antaliji je sve super, od terena, protivnika, zasita nema se šta prigovoriti, ali mi se moramo vratiti u realnost, tako da smo svi zajednički izabrali Međugorje, gdje ćemo također imati dobre uslove za rad, odigrati žemo još nekoliko pripremnih utakmica i ako Bog da spremno dočekati početak prvenstva, kazao je Said Husejinović za Fksloboda.ba

Bitnami