Obilježen 99 rođendan RSD Sloboda

U prepunoj Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla upriličena je proslava 99 godina rada i postojanja Radničkog sportskog društva “Sloboda”.

Bivši i sadašnji spotisti, sportski radnici, treneri, visoki zvaničnici, predstavnici uspješnih kompanija predstavnici svih sportskih kolektiva Radničkog sportskog društva “Sloboda”, družili su se u svečanoj atmosferi.

Prisutnima su se obratili predsjednik skupštine RSD Sloboda, Bahrija Tanović, predsjednik Upravnog odbora Aid Berbić i gradonačelnik grada Tuzla, Jasmin Imamović.

Radničko sportsko društvo “Sloboda” osnovano je 30.novembra 1919. godine. Uspješno egzistira već 99 godina, čime se može pohvaliti mali broj društava i sportskih kolektiva, RSD “Sloboda” Tuzla, baštini sportsku kulturu u našem gradu i kao takvo je iznjedrilo na desetine hiljada sportista, trenera i sportskih radnika koji su sa ponosom pronosili širom svijeta ime svoga grada i svoga kluba.

Za to vrijeme ostvareni su i zavidni rezultati klubova članica, koji su od svog osnivanja, kroz sve teške periode, izrasli u uzorne sportske kolektive.

Bili smo i ostali okosnica razvoja sporta kako u gradu Tuzla i Tuzlanskom kantonu kao i u Bosni i Hercegovini.

U porodici udruženih sportskih klubova i sekcija Radničkog sportskog društva danas egzistira uz FK Sloboda Tuzla egzistira još 12 sportskih kolektiva i muzička sekcija:

Atletski klub “Sloboda Tehnograd”
Bokserski klub “Sloboda”
Hrvački klub “Sloboda”
Karate klub “Sloboda”
Klub ritmičke gimnastike “Sloboda”
Kuglaški klub “Sloboda”
Muzička sekcija – Tamburaški orkestar “Sloboda”
Odbojkaški klub “Sloboda”
Omladinski košarkaški klub “Sloboda”
Plivački klub “Sloboda” Rukometni klub “Sloboda Solana”
Tenis klub “Sloboda”
Tuzlanski šahovski klub “Sloboda”

Tuzlarije.net

Bitnami