Nastavljena saradnja sa Zvijezdom iz Gradačca, Kurtalić otišao na posudbu

Na stadionu Tušanj, predsjednik Kluba, gospodin Senad Mujkanović i sportski direktor, gospodin Denis Karić, održali su radni sastanak sa predstavnicima NK Zvijezde iz Gradačca s ciljem produžetka dobre saradnje ova dva kluba. Na istom, dogovoren je i prelazak devetnaestogodišnjeg Alena Kurtalića, na šestomjesečnu posudbu u Zvijezdu iz Gradačca kojoj je cilj plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Ovaj mladi talentirani fudbaler u Slobodi je igrao zadnjeg veznog igrača, a u Zvijezdu prelazi kao važno pojačanje kako bi se ovaj klub izborio za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

„Drago mi je na ukazanom povjerenju čelnika Kluba. Učinit ću sve da pomognem u realizaciji ciljeva koje će Zvijezda postaviti pred mene i moje suigrače“, rekao je Kurtalić prilikom potpisivanja ugovora.

Na pitanje da li ovaj ugovor predstavlja za njega izazov, budući da je prihvaćen u Klub kao velika nada, Kurtalić kaže da ovakvi izazovi predstavljaju i odgovornost. „Nadam se da ću opravdati očekivanja, a naravno da će mi biti izazov i zato ću dati sve od sebe da se što bolje predstavim i što bolje igram u svom novom klubu.“

Alen Kurtalić rođen je 28 oktobra 1999. godine. U Slobodi igra posljednjih desetak godina. Pozivan je u reprezentaciju mladih  BiH U -17, a do prije godinu dana bio je kapiten juniorske ekipe Slobode kada je postizao važne golove i rezultate za Slobodu.

Bitnami