Utakmica protiv Mladosti jedna je od najvažnijih

U okviru posljednjeg 19. kola  jesenjeg dijela  BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra na Tušnju sastati će se Sloboda i Mladost DK. Obje ekipe u sutrašnjoj utakmici će tražiti pobjedu, kako bi na najbolji način završili polusezonu.

Tim povodom danas je na Tušnju održana konferencija za medije, a prisutnim novinarima su se obratili šef stručnog štaba Slobode Zlatan Nalić te fudbaler Tony Livančić. Šef stručnog štaba, Zlatan Nalić, okarakterisao je utakmicu najvažnijom od momenta kako je došao u Slobodu, a smatra kako je Slobodi potrebno da osvoji još minimalno devet bodova, kako bi mogla imati siguran status premijerligša.

-Bez dileme najvažnija utakmica za Slobodu. Sa ovom utakmicu se opraštamo od ove godine, te poslije utakmice možemo na miru da razmislimo kako ćemo u nastavku, dakle u drugom dijelu sezone. Mi smo ekipa koja je generalno uzela više bodova nego što je realno. Ti bodovi su zasluga mojih fudbalera, koji su izlazili iz svoje kože kako bi ih osvojili. Što se tiče utakmice sa Mladosti, jedna je od najvažniji za nas. Imaćemo jednu manu, a to je nedostatak naših navijača, međutim siguran sam da će oni biti na ovim okolnim brdima te da ćemo zajedničkim snagama ostvariti novi pobjedu, rekao je šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, Zlatan Nalić.

Medijima se obratio i junak Slobode iz proteklog kola, Tony Livančić koji je postigao pobjednosni gol u Bijeljini.

-Očekuje nas teška utakmica protiv Mladosti. Pokazali su da su dobra ekipa, prvenstvo su otvorili loše, ali su digli formu u nastavku. Ovo je utakmica za šest bodova, veoma važna za nas. Drago mi je zbog gola u prethodnoj utakmici, a ja se nadam da ću dobiti priliku i u ovoj utakmici, kratak je bio Livančić, te je dodao kako je zahvalan šefu na ukazanoj prilici.

Kada je u pitanji zdrvstveni bilten, svi fudbaleri su na raspologanju stručnom štabu Slobode.

Podsjećamo, utakmica između Slobode i Mladosti DK na rasporedu je sutra sa početkom u 13:00 sati.

Bitnami