Deset golova na utakmici juniora Slobode i Čelika

Juniori Slobode i Čelika u nedjelju su u Zenici odigrali odličnu derbi utakmicu 12. kola Premijer omladinske lige BiH U-19 na kojoj je palo čak deset golova. Bila je to prava fudbalska predstava koja je završena rezultatom 5:5 i podjelom bodova.

Prvi do gola su došli juniori Slobode  u 8. minuti, kada je Denis Bahić s pet metara pogodio za 0:1. Na odgovor domaće ekipe nije se dugo čekalo, tako da su juniori Čelika do izjednačenja došli već u 18. minuti preko Tufekčića, koji   donosi izjednačenje. U nastavku utakmice,tačnije u 38. minuti rezultatski preokret kada Zeničani preko kapitena Žune dolaze do gola i  vodstva rezultatom 2:1. Ipak,  vodstvo crno-crvenih trajalo je samo dvije minute, nakon čega mrežu domaćih pogađa Hodžić za 2:2.

U drugom poluvremenu utakmice prava poslastica za ljubitelje najvažnije sporedne stvari i još šest golova. Igrao se 67. minut kada rezervista Slobode,  Pijunović pogađa za 2:3 i novo vodstvo Slobode. Samo tri minute kasnije, novi gol u mreži Čelika, a strijelac za 2:4 bio je Musić.

Iako se stekao utisak da domaća ekipa nema snage stići zaostatak od dva gola, Selim Žuna, pogađa mrežu Mustačevića i smanjuje na 3:4. Ipak, samo dvije minute kasnije Adnel Musić upisuje se drugi put u listu strijelaca za vodstvo crveno-crnih rezultatom 3:5.

Kada su svi mislili da će gosti iz Tuzle odnijeti sva tri boda, uslijedila je uzbudljiva završnica i još dva gola, ali u mreži Slobode. Najprije  Hinović u 84. minuti postiže četvrti gol za Čelik, a u samom finišu utakmice domaći postižu i peti gol, a strijelac je bio rezervista  Vardo koji je postavio konačan rezultat utakmice NK Čelik 5 FK Sloboda Tuzla 5.

Čelik:Jupić, Puđa, Horić, Kulovac, Jukić, Ibraković, Smajić, Žuna, Husejnović, Tufekčić i Spahić. Trener: Oliver Vujica

Sloboda: Mustačević, Muratović, Devedžić, Hasanbegović, Kovčić, Kavazović, Musić, Omerović, Hodžić,Bahić i Nisić. Trener: Amir Spahić

Bitnami