Tri boda za Slobodu u Krupi na Vrbasu

Fudbaleri Slobode gostovali su u subotu na stadionu Krupa na Vrbasu gdje su u okviru utakmice 16. kola BHT Premijer lige BiH pobijedili FK Krupa rezultatom 0:1 golom Ivana Barabana u 77. minuti utakmice.

Početak utakmice ponudio je atraktivnu igru na obje strane terena, ali ubrzo je tempo igre pao te se lopta uglavnom kretala po sredini terena. Crveno-crni su imali nešto više od igre, a prvi put su zaprijetili protivniku u 12. minuti kada šutira Alispahić, ali njegov pokušaj brani golman Krupe. U nastavku utakmice, izabranici Zlatana Nalića pokušali su doći do gola, ali odbrana Krupe sve nalete Crveno-crnih zaustavlja.

Imali su i domaći svoje prilike za gol, a najopasniji su bili u 39. minuti kada je Milanović pokušao udarcem sa distance iznenaditi Vukliša, ali lopta odlazi pored gola tako da se na odmor otišlo bez golova.

Nastavak utakmice pripao je domaćim fudbalerima koji su bolje otvorili drugo poluvrijeme, ali napadači Krupe nisu mogli pronaći način da savladaju golmana Slobode. U drugom poluvremenu utakmice, prvi je zaprijetio Milanović, ali Vukliš brani njegov pokušaj.

Međutim, Vukliš u 54. minuti pravi nekoliko nesmotrenih poteza te zbog druge javne opomene napušta teren nakon čega na gol Crveno-crnih staje Goran Čokorilo. Iako je Sloboda imala igrača manje u terenu, uspijeva doći do vodstva u 77. minuti utakmice.  Livančić sjajno prolazi po desnoj strani, šalje loptu do Barabana koji preciznim udarcem pogađa za vodstvo Slobode rezultatom 0:1.

Do kraja utakmice domaći tim je uspostavio kontrolu nad loptom, ali odbrana Slobode uspješno je zaustavljala nalete napadača Krupe te do kraja utakmice Crveno-crni uspijevaju sačuvati prednost te završavaju utakmicu sa rezultatom 0:1 što je dovoljno za tri vrijedna gostujuća boda.

FK Krupa: Marković, Redžić, Makitan, Lukić, Dujaković, Palić, Nikodijević, Dekić, Savić, Nikolić, Milanović

FK Sloboda Tuzla: Vukliš, Adžem, Pršeš, Baraban, Smajić, Ivetić, Beganović, Čivić, Alispahić, Zukić, Ignjatović

Bitnami