Juniori Slobode pobijedili Velež

Juniori Slobode pobijedili su u nedjelju vršnjake FK Velež u okviru utakmice 11. kola Premijer omladinske lige BiH U-19 koja se igrala na pomoćnom terenu stadiona Tušanj, rezultatom 3:2 (2:1).

Utakmica nije dobro počela za izabranike Amira Spahića koji su već u 14. minuti, nakon gola Puce Adisa imali zaostatak od 0:1. Ipak, u 27. minuti utakmice kapiten domaćih, Kenin Devedžić pogađa mrežu Veleža za 1:1. Do kraja prvog dijela utakmice domaći su uspjeli u potpunosti preokrenuti rezultat te golom Musića iz 32. minute dolaze do vodstva rezultatom 2:1.

U drugom poluvremenu utakmice, 50-ak gledaoca na pomoćnom terenu stadiona Tušanj imali su priliku vidjeti još dva gola. Najprije je u 70. minuti Musić postigao svoj drugi gol na utakmici čime je povisio vodstvo Slobode na 3:1.

Ipak do kraja utakmice gosti iz Mostara uspjeli su smanjiti zaostatak golom rezerviste Pelja Samina koji šest minuta prije isteka regularnog vremena pogađa mrežu Mustačevića i postavlja konačan rezultat FK Sloboda 3 FK Velež 2.

FK Sloboda: Mustačević, Devedžić, Hasanbegović, Kovčić, Kadrić, Nišić, Hodžić, Muratović, Musić, Osmić, Pijunović

FK Velež: Fišić, Marić, Jelovac, Alagić, Agović, Puce, Mandžuka, Zvizdić, Vejzović, Balavac, Zaimović