Zlatan Nalić: Grb znači mnogo!

U prijateljskoj utakmici koja je odigrana na stadionu „Bare“ u Simin Hanu protiv Tuzla Cityja, fudbaleri Slobode slavili su minimalnu pobjedu pogotkom Seida Zukića.

Stručni štab je utakmice protiv ekipa Tuzla Cityja i Ingrama iz Srebrenika iskoristio da minutažu da igračima koji u dosadašnjem dijelu prvenstva nisu imali mnogo prostora za igru i dokazivanje. Sloboda je u obje utakmice slavila pobjedu uz sedam postignutih pogodaka i samo jednim primljenim. Priliku je dobio i veliki broj mladih igrača iz omladinskog pogona.

„Čestitam momcima na pobjedi protiv Tuzla Cityja. To je nova Sloboda. Hrabra, brza, odlučna, odgovorna, požrtvovana i fizički dominantna. Grb znači mnogo. Odlična utakmica ovih momaka i pristup sa kojim bi pobijedili bez obzira koga bi imali za protivnika danas. Čestitke mojim saradnicima, Osmanhodžiću i Ribiću, na vođenju utakmice.“ – kazao je šef stručnog štaba, Zlatan Nalić.

U narednoj utakmici, u 14. kolu, naši fudbaleri će gostovati na Koševu, kod FK „Sarajevo“, koji je trenutno lider u BH Telecom Premijer ligi BiH.