Održana Skupština FK Sloboda Tuzla

Danas je u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla, održana redovna Skupština FK “Sloboda” Tuzla na kojoj je od ukupno 41, prisustvovalo 30 delegata, a najzanimljiviji dio, Izvještaj o radu i poslovanju FK Sloboda Tuzla protekao je jednoglasnom podrškom.

Dnevni red Skupštine koju je sazvao predsjednik, Kemal Kurević sadržavao je šest tačaka dnevnog reda:

  1. Izbor radnog tijela Skupštine (zapisničar, ovjerivači zapisnika)
  2. Usvajanje Zapisnika sa prethodne sjednice Skupštine kluba koja je održana u januaru 2018. godine
  3. Razrješenje članova Skupštine – izvjestilac Komisija za izbor i imenovanje
  4. Izvještaj o radu i poslovanju FK “Sloboda” Tuzla za period 01.01.-30.09.2018. godine

a) Izvještaj o radu Upravnog odbora

b) Izvještaj Revizora N/FS BiH, o poslovanju FK “Sloboda” Tuzla za period 01.01. – 30.06.2018. godine

5. Donošenje Odluke o održavanju Izborne Skupštine FK Sloboda Tuzla

6. Tekuća pitanja

Nermin Alibašić izabran je za zapisničara Skupštine, a Zapisnik sa protekle redovne Skupštine iz januara 2018. godine usvojen je jednoglasno. Nakon izbora radnog tijela, predsjednik Skupštine otvorio je treću tačku dnevnog reda, prilikom čega se diskutovalo o neopozivoj ostavci Dr. Amira Azabagića, člana Skupštine, koja je nakon obrazloženja prihvaćena.

U nastavku Skupštine, predsjednik Upravnog odbora FK “Sloboda” Tuzla, Senad Mujkanović predstavio je opširan Izvještaj o radu Upravnog odbora, poslovanju kluba te izvještaj Revizora N/FS BiH o poslovanju Slobode u periodu od 1. januara od 30. juna tekuće godine, prilikom čega je prikazano i finansijsko stanje FK Sloboda u periodu 01.01-30.08. 2018. godine. Nakon izlaganja predsjednika i kraće diskusije, Skupština je jednoglasno usvojila Izvještaj o radu i poslovanju FK “Sloboda” Tuzla za period 01.01. – 30.09.2018. godine.

Predsjednik Upravnog odbora FK “Sloboda” Tuzla, riječ je dao svom saradniku, Mensuru Aliću koji je u svom izlaganju ponovio da je cilj aktuelne uprave bio da se Sloboda finansijski stabilizuje te da su taj zadatak uspješno obavili tokom dvije godine mandata te da je Sloboda danas daleko uređeniji klub od onog kojeg su preuzeli u septembru 2016. godine.

Nakon usvajanja izvještaja, delegati su na prijedlog predsjednika usvojili  Odluku o održavanju Izborne Skupštine FK “Sloboda” Tuzla koja će se održati u prvoj sedmici decembra 2018. godine, kada će se izabrati novo rukovodstvo kluba. Također, tokom Izborne Skupštine, raspravljate će se izmjene i dopune Statuta FK Sloboda Tuzla koje za cilj imaju unaprjeđivanje i razvoj kluba.

Prija samog zaključivanja Skupštine, prisutnim delegatima, gostima i predstavnicima medija obratio se šef stručnog štaba FK “Sloboda” Tuzla, Zlatan Nalić koji je u svom kratkom izlaganju istakao da u Slobodi trenutno vlada jedan pozitivan puls koji upućuje na to da je Sloboda okružena ljudima koji žele jaku i stabilnu Slobodu koja će se boriti za Evropske nastupe.