Sloboda odigrala prijateljsku utakmicu protiv NK Ingram (FOTO)

Fudbaleri Slobode iskoristit će reprezentativnu pauzu za odigravanje prijateljskih utakmicu u kojoj će priliku za igru dobiti fudbaleri koji u dosadašnjem dijelu sezone nisu imali dovoljno minutaže, a tako je bilo i danas u Dubokom Potoku gdje su Crveno-crni igrali prijateljsku utakmicu protiv NK Ingram Duboki Potok koji se takmiči u 1. ligi TK.

Priliku za igru na stadionu Bijelo polje u Dubokom Potoku dobili su fudbaleri sa manjom minutažom ali i mlađi fudbaleri priključeni iz Omladinskog pogona koji su danas imali priliku da pokažu svoje znanje i vještinu u dresu prvog tima.

Crveno-crni nisu imali većih problema te su vrlo brzo slomili odbranu domaće ekipe, a nakon prvog poluvremena, Sloboda je imala prednost rezultatom 1:3. Dva gola je postigao Edis Smajić, a jedan Adnan Salihović.

U drugom poluvremenu, pala su još tri gola  u mreži Ingrama, a u listu strijelaca treći put se upisao Edis Smajić. U nastavku je pogodio junior Slobode, Asim Muratović za 1:5, a konačan rezultat postavio je Dino Hodžić u koji u posljednjim trenucima utakmice pogađa za 1:6.

Narednu prijateljsku utakmicu Sloboda igra u subotu, kada će na stadionu Bare u Simin Hanu odmjeriti snage protiv FK Tuzla City.

Bitnami