Sloboda protiv GOŠK-a želi nastaviti pozitivan niz (VIDEO)

Danas je na stadionu Tušanj održana konfernecija za medije FK “Sloboda” Tuzla povodom utakmice 10. kola BHT Premijer lige BiH u kojem Crveno-crni na Tušnju igraju protiv NK GOŠK Gabela.

Prisutnim medijima, najprije se obratio šef stručnog štaba FK “Sloboda” Zlatan Nalić koji je pohvalio pozitivan niz  njegovih izabranika te nagovijestio bitnost pozitivnog rezultata protiv GOŠK-a.

U proteklom periodu uspjeli smo odigrati jednu utakmicu u okviru Kupa BiH u kojoj smo došli do prolaska u narednu fazu. U toj utakmici smo imali tri cilja – da prođemo dalje, da se osposobi kadar koji je imao manju minutažu i da koliko-toliko sačuvamo svježinu u ekipi za predstojeću utakmicu protiv GOŠK-a, rekao je Nalić.

Nalić je u svom obraćanju medijima istakao da mu je poznat način igre Gabeljanja te da će pristup njegovih izabranika biti kao u proteklim utakmicama.

Pristup je kao i do sada. Poznajemo način igre GOŠK-a, znamo da su malo defanzivniji i veoma opasni iz tih tranzicija, ali i mi znamo naš način igre i kako ćemo to sve rješavati. Ispravnim zalaganjem i timskom funkcijom mislim da možemo ostvariti tri boda koja su nam izuzetno važna u ovom ciklusu”, istakao je Nalić.

Predstavnicima medija, obratio se i fudbaler Slobode, Adis Hadžanović koji je istakao da je cilj u utakmici protiv GOŠK-a jasno definisan.

“Idemo da pobijedimo i da se radujemo pred našim igračima. GOŠK je, takoreći tvrd protivnik koji igra defanzivnije, ali to se nas ne tiče, jer imamo svoju igru i cilj. Dat ćemo sve od sebe kako bi u Tuzli ostala tri boda”, rekao je fudbaler Adis Hadžanović.

Inače, kada je u pitanju igrači kadar Slobode, upitno je nekoliko igrača zbog viroze koje je zahvatila svlačionicu crveno-crnih,a utakmicu će propustit i Mehmed Alispahić zbog akumuliranih kartona.

Utakmica Slobode i GOŠK-a na rasporedu je sutra na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli sa početkom  od 19 sati.