Nalić: Sačuvali smo svježinu i povećali roster takmičarskih igrača

Fudbaleri Slobode pobijedili su u srijedu NK Metalleghe BSI sa 0:1 i time se plasirali u osminu finala Kupa BiH, a šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, Zlatan Nalić u izjavi nakon utakmice iskazao je zadovljstvo napravljenim rezultatom.

Vi dobro znate koliko su ovakve utakmice teške za igrati, a mi smo tačno znali šta nas očekuje, tako da smo se znali postaviti i odigrali smo dobru utakmicu u kojoj smo u konačnici ostvarili svoj cilj i prolaz u naredni krug takmičenja.

Nalić je u utakmici protiv NK Metalleghe BSI u okviru 1/16 finala Kupa BiH uspio sačuvati svježinu za narednu utakmicu protiv NK GOŠK.

Uspjeli smo sačuvati svježinu i neke igrače za utakmicu protiv GOŠK-a, ali također smo povećali roster   takmičarskih igrača jer već sada imamo nekoliko igrača koji su u toj takmičarskoj ili meč formi i oni su danas imali priliku igrati, rekao je Nalić za Fksloboda.ba

Šef struke Crveno-crnih iskoristio je priliku da se zahvali domaćinu na korektnom dočeku i fer igri.

Iskoristio bih priliku da se zahvalim ekipi Metalleghea koja je igrala jako korektno i koja nas je jako dobro dočekala te odigrala dobru utakmicu uz maksimalan fair play.

 

Bitnami