Sloboda protiv Čelika: Nalić očekuje pobjedu

U četvrtak popodne na stadionu Tušanj održana je redovna konferencija za medije FK Sloboda Tuzla povodom utakmice 9. kola BHT Premijer lige BiH, a prisutnim medijima obratili su se Zlatan Nalić, šef stručnog štaba i fudbaleri Mehmed Alispahić i Amar Beganović.

Utakmica sa Čelikom je prva nadolazeća u ciklusu od četiri utakmice koji nam je izuzetno težak. Imamo problema sa sastavom zbog Ćivića i Hadžanovića koji su kažnjeni zbog trećeg žutog, Smajić je povrijeđen dok će vjerovatno ostali biti na raspolaganju. Sigurno je da sutra idemo na tri boda i nemamo puno što da kalkulišemo, jer kako sam prije naglasio samo tri boda u svakoj utakmici nas zanimaju, izjavio je Nalić novinarima.

Igrač Slobode Mehmed Alispahić kaže da je atmosfera u klubu s Tušnja izuzetno dobra, a sutra očekuje da će tri boda ostati u Tuzli.

-Svjesni smo važnosti četiri utakmice koje nam slijede. Radili smo veoma naporno, a igrači će na terenu dati sve od sebe kako bi osvojili tri boda, poručio je Alispahić.

Priliku za nastup imat će i mladi igrač Amar Beganović.

-Zahvalio bih se šefu i stručnom štabu, a želio bih nastaviti igrati istim intenzitetom i opravdati ukazano povjerenje, istakao je Beganović.

Utakmica između Sloboda i Čelika igra se u petak na stadionu Tušanj sa početkom u 16:30 sati u direktan TV prijenos putem MojaTV platforme.

Pravdu će dijeliti Admir Šehović (Sarajevo) uz asistenciju Dženana Milića, Enesa Đozića također iz Sarajeva.

Bitnami