Prekinut niz pobjeda Slobode

Fudbaleri Slobode i Mladost Doboj Kakanj u subotu su Gradskom stadionu Doboj Kakanj  odigrali utakmicu 8. kola BHT Premijer lige BiH u kojoj su domaći sa minimalnih 1:0 pobijedili Crveno-crne.

Iako su gosti iz Tuzle napadački otvorili utakmicu sa željom da dođu do vodstva, to nije pošlo za nogom izabranicima Zlatana Nalića čije nalete je zadnja linija Mladosti uspješno zaustavila.

Prvi dio utakmice ponudio je prilike na obje strane, ali nakon 30. minuta igre u vodstvo dolaze domaći koji preko Mujagića postižu gol za vodstvo rezultatom 1:0.

U nastavku utakmice gosti su pokušali uspostaviti kontrolu i doći do izjednačenja, ali sve pokušaje Slobode zaustavljao je dobro raspoloženi golman Velić.

U drugom poluvremenu utakmice gledaoci na stadionu MGM imali su priliku vidjeti otvorenu igru obje ekipe, ali bez  ozbiljnijih prilika za gol. Mladost je zaprijetila preko Markovića i Anđušića, ali njihove pokušaje brani Vukliš.

Do kraja utakmice Crveno-crni su pokušavali doći do izjednačenja, ali nisu uspjeli pogoditi mrežu Velića te je utakmica završena rezultatom 1:0.

Narednu utakmicu Sloboda igra 14. septembra kada će na stadionu Tušanj dočekati NK Čelik u okviru utakmice 9. kola BHT Premijer lige BiH.

FK Mladost DK: Velić, Hreljić, Guzina, Anđušić, Marković, Delić, Sadiković, Bojo, Mujagić, Mišić, Isaković

FK Sloboda Tuzla: Vukliš, Terzić, Adžem, Husejinović, Baraban, Ivetić, Vidović, Ćivić, Hadžanović, Zukić, Ignjatović

Bitnami