Nalić: Sve što smo poželjeli rukovodstvo je riješilo

Na stadionu Tušanj održana je redovna konferencija za medije FK Sloboda Tuzla povodom 7. kola BHT Premijer lige BiH u kojem će Sloboda u Tuzli dočekati bijeljinski Radnik,  a prije nego se počelo govoriti  o utakmici, šef stručnog štaba Zlatan Nalić predstavio je stručni štab koji radi nešto više od 20 dana.

-Danas sam želio nešto drugačiju press-konferenciju. Doveo sam svoje pomoćnike koji su najbliži ekipi, jer i oni su također zaslužni za sve ove rezultate. To nije samo moja zasluga nego i njihova. Pravi su profesionalci i veliko im hvala na svemu, rekao je Nalić.

Nalić se tokom uvodnog obraćanja zahvalio na korektnoj medijskoj pažnji i predstavio članove stručnog štaba kojeg čine fizioterapeut Alen Altumbabić, trener golmana Edin Ribić te pomoćni treneri Adnan Osmanhodžić i Gradimir Crnogorac.

-Tokom 22 dana moga boravka u Tuzli mogu da kažem da sam impresioniran grupom igrača, trenera i njihovom pristupu u radu. Sve što smo poželjeli rukovodstvo je riješilo u jednom danu. Ovi trenutni uspjesi nisu slučajnost jer je mnogo ljudi u Slobodi koji trenutno ne rade “u” Slobodi nego “za” Slobodu.  Nadamo se da će tako ostati, poručio je Zlatan Nalić.

U nastavku press konfernecije, Nalić se okrenuo utakmici protiv FK Radnika, trenutno neporažene ekipe u BHT Premijer ligi BiH.

Što se tiče utakmice sa Radnikom, očekivanja kao i za sve ostale utakmice, gdje god da igramo su tri boda. Imamo namjeru da osvojimo u svakoj utakmici tri boda i vjerujem da moji fudbaleri neće razočarati. Iako su oni nezgodan protivnik, mi nismo igrali nikada sa njima u ovom kadru, tako da svaka je nama ekipa ista, kazao je Nalić.

Kada je u pitanju igrački kadar, pored Muminovića koji je već duže odustan, Nalić neće računati na usluge Alispahića koji se povrijedio u Širokom Brijegu, a upitan je i nastup Ignjatovića zbog lakše povrede.

Utakmica između Slobode i Radnika igra se u subotu sa početkom u 19 sati na stadionu Tušanj. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 5 KM, dok je za navijačku grupu Fukare, osigurano 250 ulaznica po  cijeni od  2 KM.

Bitnami