Fudbaleri Slobode upisali prvu pobjedu u sezoni (FOTO)

 
Sinoć, na stadionu Tušanj odigrana je utakmica 4. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj je naš tim, formalno, bio gost ekipi Tuzla City-a iz Simin Hana.

Mnogobrojna publika koje je na stadionu bilo oko 8000, mogla je vidjeti borbenu igru sa obje strane, međutim naši fudbaleri su bili konkretniji i imali su veću želju da dođu do pobjede. Prva polovica prvog poluvremena apsolutno je pripala fudbalerima Slobode.

Prijetili su Baraban, Vidović, Pršeš, međutim izgledne prilike za postizanje pogotka, sretno i spretno, odbrana Tuzla Cityja je uspjela riješiti uspješno za svoju ekipu. U tom periodu, jednom su zaprijetili i domaćini, ali bez veće opasnosti za Vukliša. Na kraju prvog poluvremena, dobru priliku je imao Vidović koji iz teške pozicije šutira pored gola.

Gdje se u prvom stalo, u drugom poluvremenu se nastavilo. Borbeni su bili i domaćini i gosti, bespoštedno su ulazili u duele, međutim ozbiljnijih prilika nije bilo sve do 62. minute. Baraban se sjajno prošao po desnoj strani, ubacio loptu u šesnaesterac koju u gol posprema Antonio Vidović.

Nedugo poslije, dobra prilika za domaćina koju ne koristi Ajdin Nukić. U 73. minuti Sloboda ostaje sa igračem manje. U kratkom periodu kapiten crveno crnih, Perica Ivetić dobija drugi žuti karton, te je Sloboda u posljednjih 20 minuta igrala sa igračem manje.

Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika koje bi ugrozile gol naših fudbalera koji su zahvaljujući pobjedi upisali prva tri boda u tekućoj sezoni.

FK Tuzla City – FK Sloboda Tuzla 0:1 (Vidović 63’)

FK Tuzla City: Fejzić, Efendić, Kostić, Mitrović, Stojčev, Kojić, Ćomor, Stjepanović (Murga 34’), Šećerović, Vukmirović (Poturalić 60’), Nukić (Mahmutović 78’). Trener: Slobodan Starčević.

FK Sloboda Tuzla: Vukliš, Ignjatović, Adžem, Beganović, Ivetić, Hadžanović, Pršeš (Husejinović 57’), Alispahić (Čivić 77’), Baraban, Smajić (Salihović 83’), Vidović. Trener: Zlatan Nalić

Bitnami