Nalić: U nedjelju nas čeka teška utakmica protiv FK Sarajevo

U sali za sastanke na stadionu Tušanj u petak popodne održana je redovna konferencija za medije na kojoj su predstavnicima medija obratili Zlatan Nalić, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla i Nikola Vasiljević, fudbaler Slobode.

Novi šef struke crveno-crnih, istakao je da Slobodu čeka teška utakmica jer na Tušanj dolazi ekipa koja se mora pravdati navijačima.

-Sarajevo je  odigralo utakmicu u evropskoj ligi, nažalost ispali su. Imali su težak poraz od Atalante i smatram da će on dosta utjecati na predstojeću utakmicu. Sarajevo će ovdje sigurno doći kako bi tražilo oprost publici i navijačima zbog poraza koji su doživjeli. Sigurno nas čeka veoma teška borba, rekao je Nalić.

Medijima se obratio i stoper Slobode, Nikola Vasiljević koji je istakao da je ekipa vrijedno radila i da je spremna za susret protiv Sarajeva.

-Mi smo tu da vrijedno radimo i slušamo uputstva novog trenera koji je izuzetno mlad, a svojim radom dosad je pokazao ko je i šta je. Smatram da mlađi igrači uz njega mogu samo napredovati. Nadam se da ćemo nakon dva nesretna kola u nedjelju ostvariti pobjedu, rekao je Vasiljević.

Kada je u pitanju igrački kadar, stručni štab Slobode ne može računati na povrijeđenog Terzića, dok su svi ostali fudbaleri Slobode na raspolaganju. Inače, utakmica 3. kola BHT  Premijer lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Sarajeva na rasporedu je u nedjelju na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli sa početkom od 19 sati.

Bitnami