Zlatan Nalić šef stručnog štaba FK Sloboda

Na vanrednoj konferenciji za medije koja je održana u utorak popodne na stadionu Tušanj zvanično je predstavljen novi šef stručnog štaba FK “Sloboda” Tuzla, Zlatan Nalić.

Senad Mujkanović, predsjednik Upravnog odbora FK “Sloboda” Tuzla na predstavljanju je izjavio da je jučer postignut dogovor između Nalića i Uprave kluba te da će Zlatan ulogu šefa stručnog štaba preuzeti već na narednom treningu.

Nalića lijepe uspomene vežu za stadion Tušanj i crveno-crni dres tako da je na današnjoj konferenciji za medije, nakon imenovanja izjavio da je velika čast biti u ovom klubu.

-Ovo je možda jedan od najvećih klubova na prostoru BiH, a za mene je najveći. Familijarno smo od ’60-ih godina vezani za ovaj klub. Dijete sam Tušnja i za mene je vrlo važan ovaj trenutak, rekao je Nalić te dodao da je svjestan da je stigao u vrijeme kada je sezona krenula.

-Dolazim u trenutku kada je sezona već krenula i ne želim da pravim radikalne poteze. Ovaj kadar ću postepeno nadograđivati sa nekim svojim finesama i želim da klub dignem na jedan veći nivo. Kada su u pitanju pomoćnici, ne bih imao ništa protiv da ostani oni koji su dosad radili u klubu, a drago mi je što klub preferira domaći kadar, izjavio je Nalić.

Inače, Sloboda narednu utakmicu igra u nedjelju, 5. augusta kada će na Tušnju dočekati FK Sarajevo.

Bitnami