Adnan Osmanhodžić o utakmici protiv Zvijezde 09

Fudbaleri FK “Sloboda” protiv FK Zvijezda 09 iz Bijejeljine odigrali su neriješeno u utakmici 2. kola BH Telecom Premijer lige. Iako su naši igrači bili bolji protivnik na terenu, to na kraju nije rezultiralo osvajanju prva tri boda.

“Prvi komentar je definitivno da nismo zadovoljni rezultatom, jer smo u svim segmentima igre bili bolji. Bilo je nekih propusta, ali to je sasvim normalno. Uglavnom, tokom cijele utakmice smo bili dominantniji. Nažalost, prerano smo ostali bez Terzića. Međutim, ušao je Beganović, koji je fantastičnom igrom pokazao da je pravi čovjek za to mjesto i dosljedna zamjena Terziću”, kazao je Adnan Osmanhodžić, član stručnog štaba FK “Sloboda”.

Potvrdio je da je atmosfera u timu na odličnom nivou, da u svlačionici vlada zajedništvo, te da igrači postepeno primjenjuju ono što se radi na treninzima:

“Što se tiče same utakmice i naše igre, mogu reći da sve ono što radimo na treninzima, počinjemo primjenjivati i na terenu. To se jasno vidjelo na obje, do sada, odigrane utakmice. Vjeruj, nemamo ni jedne zamjerke. Igračima ću samo čestitati. U razgovoru sa stručnim štabom konstatovali smo da nemamo samo 10 ili 11 igrača, nego da i oni koji uđu sa klupe mogu napraviti prevagu. Svi žive za klub. Atmosfera koju sad imamo, najsličnija je onoj kao kada sam ja igrao za Slobodu. U posljednje vrijeme toga nije bilo. Ja nisam kompetentan da govorim o ozbiljnosti povrede Terzića, ali izgleda da nije bezazlena. Svakako će to sve trajati nekih 15 dana. O tome će više reći pretrage i snimci. Još uvijek nemamo pravu sliku.”

Sloboda će u narednom kolu dočekati FK “Sarajevo” čiji je dres svojevremeno nosio i Adnan Osmanhodžić.

Bitnami