Sloboda pobijedila Velež u Fojnici

Fudbaleri Slobode jučer su u Fojnici odigrali kontrolnu utakmicu protiv FK Velež, tokom koje je trenerski dvojac crveno-crnih, Smajić i Bošnjaković, imao još jednu priliku da provjeri igrače koji su proteklih dana intezivno trenirali u završnoj fazi priprema.

Nakon preokreta, Sloboda je ostvarila pobjedu.
Već u devetoj minuti Ojeda je sa dvadesetak metara uspio savladati našeg golmana. Fudbaleri Slobode rezultat su preokrenuli golovima novajlije Livančića i Smajića. O utakmici, šef stručnog štaba, Milenko Bošnjaković, kaže:

“Kao i protiv Mladosti, riječ je o prijateljskoj utakmici koja služi isključivo kao uvid u učinjeno u proteklom periodu. Rezultat je apsolutno u drugom planu. Primijetan je pomak naprijed u igri i odnosu. Bilo je i pozitivnih i negativnih stvari. U narednom periodu ćemo razvijati pozitivne stvari i raditi na uklanjanju negativnih stvari.”

Jučer u sastavu nije bilo prvog golmana, Azira Muminovića, a zbog povrede, u ranoj fazi utakmice su zamijenjeni Livančić i Terzić.

“Dosta rano smo morali mijenjati Livančića i Terzića, ali njihove zamjene, Beganović i Pirić, bili su adekvatne zamjene i dosta korektno su odradili svoje zadatke. Nažalost, povreda Muminovića je teža nego što je to izgledalo. On će biti odsutan duži vremenski period i sportski direktor je u potrazi za još jednim kvalitetnim rješenjem na golmanskoj poziciji”, kazao je Bošnjaković.

Sloboda će svoju prvu prvenstvenu utakmicu igrati na Tušnju, 21. jula, sa početkom u 20 sati, protiv Zrinjskog.

Bitnami