Sloboda danas protiv Veleža

Fudbaleri Slobode danas će u Fojnici odigrati kontrolnu utakmicu protiv FK Velež, prilikom čega će trenerski dvojac crveno-crnih, Smajić i Bošnjaković imati još jednu priliku da provjere igrače koji su proteklih sedam dana intezivno trenirali u završnoj fazi priprema.

Razgovarali smo sa glavnim trenerom, Milenkom Bošnjakovićem koji je istakao da današnja utakmica nema rezultatski značaj.

-Iskoristili smo ove pripreme za uigravanje linija tima. Svaka pripremna utakmica je u funkciji treninga, tako da je rezultat u drugom planu. Polako se kristališe ekipa, a po povratku skratit ćemo spisak igrača na neophodan broj. Zadovoljni smo odnosom igrača prema trenažnom procesu, njihovim ponašanjem i međusobnim odnosima, rekao je Bošnjaković i dodao da je predsjednik kluba je bio u posjeti u Fojnici, a da je sportski direktor Denis Karić  svakodnevno prisutan sa ekipom.

Utakmica između FK Sloboda i FK Velež igra se danas u Fojnici sa početkom u 17 sati.

Inače, Sloboda je ranije odigrala dvije pripremne utakmice, protiv Mladosti i Krupe, a prije početka prvenstva odigrati će generalku koja je planirana 14. jula.

Bitnami