Fudbaleri Slobode otputovali na završni dio priprema

Fudbaleri Slobode jutros su sa stadiona Tušanj otputovali u Fojnicu gdje će nastaviti i kompletirati ciklus priprema za novu sezonu koju će otvoriti utakmicom u Tuzli protiv aktuelnog prvaka BiH, HŠK Zrinjski Mostar 21. jula 2018. godine.

Admir Smajić i Milenko Bošnjaković na pripremama u Fojnici na raspolaganju će imati 30 fudbalera, a to su : Mumunović, Buljić, Terzić, Vasiljević, Salihović, Ivetić, Alispahić, Pršeš, Baraban, Livančić, Vidović, Šivšić, Beganović, Adžem, Mujkić, Hadžanović, Čivić, Musić, Andrej Todorović, Maksimović, Smajić, Kurtalić, Hodžić D., Hodžić A., Husejinović, Pirić, Glušac, Čizmić, Omerović, Zogović.

Inače, Sloboda će u sklopu priprema odigrati kontrolnu utakmicu 10. jula protiv FK Velež, a povratak u Tuzli slijedi 11. jula.

Pred sam polazak u Fojnicu, glavni trener FK Sloboda Tuzla, Milenko Bošnjaković  u razgovoru za SlobodaTV  istakao je zadovoljstvo odrađenim poslom u dosadašnjem dijelu priprema.

-Zadovoljni smo prvim dijelom priprema. Radili smo kondicioni aspekt koji je izuzetno značajan. Imali smo ideje koje smo željeli prenijeti na igrače. Sada idemo u Fojnicu, imaćemo kvalitetne uslove i sada ćemo raditi na taktičkom dijelu priprema. Nakon svega ćemo znati prvu ekipu. Imali smo mir, Uprava je uradila svoj dio posla sa pojačanjima i mi smo nakon svega zadovoljni, rekao je Bošnjaković.

Bitnami