Juniori Slobode velikim preokretom do boda protiv Željezničara

Na pomoćnom terenu stadiona Tušanj u subotu su utakmicu 25. kola Premijer omladinske lige BiH U-19 odigrali juniori FK Sloboda Tuzla i FK Željezničar, a ljubitelji najvažnije sporedne stvari imali su priliku vidjeti odličnu utakmicu na kojoj se palo šest golova.

Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo gostima iz Sarajeva koji su u potpunosti nametnuli svoju igru i vrlo brzo postigli tri gola. Željezničar je u vodstvo došao preko Dacića koji u 9. minuti iz penala pogađa mrežu Slobode za vodstvo plavih rezultatom 0:1. U nastavku utakmice, gosti su nastavili nalete prema golu Crveno-crnih, a  Hasanović  golom u 14. minuti utakmice potvrđuje vodstvo Željezničara.  Željezničar se nije zaustavio na dva gola te su nastavili dominaciju, a igrao se 38. minut kada je Demirović pogodio mrežu Glušac Harisa za visoko vodstvo Plavih rezultatom 0:3. Ipak, samo minut kasnije,  loboda je uspjela smanjiti zaostatak golom Omića koji je Crveno-crnim vratio nadu u utakmicu.

U drugom poluvremenu uslijedila je mnogo bolja igra domaćih, a već u 69. minuti utakmice, Karić pogađa mrežu  Željezničara i smanjuje na 2:3.  Do kraja utakmice, izabranici Nermina Hasića uspjeli su postići i treći gol i u konačnici osvojiti vrijedan bod. Igrao se 85. minuti kada je Armin Hodžić pogodio mrežu Kršića i postavio konačan rezultat utakmice 25. kola Premijer omladinske lige BiH U-19 FK Sloboda Tuzla 3 FK Željezničar 3.

FK Sloboda Tuzla: Glušac, Karić, Devedžić, Kovčić, Beganović, Omić, Maksimović, Hodžić, Omerović, Kapidžić, Hasanbegović

FK Željezničar: Kršić, Šehić, Beširević, Osmanović, Hasanović, Kutinčić, Demirović, Dacić, Karišić, Mujarić, Dubačkić

 

Bitnami