Sloboda odala počast stradalim na Kapiji

Komemorativno obilježavanje 23. godišnjice masakra na Tuzlanskoj kapiji, koji je poznat i kao zločin nad tuzlanskom mladošću obilježen je polaganjem vijenaca i cvijeća na mjestu stradanja tuzlanske mladosti, a ispred FK Sloboda Tuzla, počast su odali a počast su odali članov FK Sloboda Tuzla i RSD Sloboda.

Prije 23 godine tačno u 20 sati i 55 minuta granata ispaljena s planine Ozren usmrtila je 71 osobu na Tuzlanskoj kapiji, a ranila njih više od 200.

U znak sjećanja na ubijenu mladost na tuzlanskoj Kapiji, prije 23. godine, danas je u Tuzlanskom kantonu Dan žalosti, a porodice ubijenih, prijatelji i hiljade građana položili su cvijeće na Aleji mladosti i na Kapiji, mjestu na kojem se masakr dogodio.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”60″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Bitnami