Porazom od Borca fudbaleri Slobode završili sezonu 2017./2018.

Fudbaleri Slobode poraženi su danas na Gradskom stadionu u Banjaluci od FK Borac u okviru utakmice posljednjeg 10. kola BHT Premijer lige BiH – za opstanak rezultatom 2:0 (1:0).

Domaći su u vodstvo došli u 14. minuti kada je iz penala mrežuHadžića pogodio Petar Kunić. U nastavku prvog dijela utakmice ninzale su se prilike na obje strane, a posebno treba izdvojiti priliku Čudića koji u 30. minuti sam izlazi pred gol Slobode, ali Hadžić interveniše. Do kraja prvog poluvremena, nije bilo ozbiljnijih prilika te se na pauzu otišlo sa rezultatom 1:0.

Početkom drugog dijela utakmice, zaprijetili su domaći, a najopasniji bio je Zekanović koji je nekoliko puta prošao po lijevoj strani. Igrao se 57. minut kada je Zekanović šutirao poslije prodora, Hadžić odbranio, a odbijenu loptu u mrežu šalje Petar Kunić i postavlja konačan rezultat FK Borac Banja Luka 2 FK Sloboda Tuzla 0.

Sloboda je sezonu okončala na 4. mjesto BHT Premijer lige BiH – za opstanak sa 36 bodova..

FK “Borac” Banja Luka: Vuklić, Ojdanić, Kunić, Žeravica, Majkić, Zarić, Danilović, Janičić, Veselinović, Čudić, Zekanović

FK “Sloboda” Tuzla: Hadžić, Terzić, Salihović, Rustemović, Todorović, Smajić, Grahovac, Osmanagić, Husić, Ivetić, Ignjatović

Foto: Nebojša Šatara

Bitnami