Smajić i Muminović na spisku selektora U21 reprezentacije BiH

Selektor U21 reprezentacije BiH Vinko Marinović odabrao je fudbalere za prijateljski meč protiv Albanije koji se igra 28. maja u Elbasaniju, a spisku se nalaze dva igrača Slobode, Edis Smajić i Azir Muminović.

Mladi napadač Slobode Edis Smajić  odličnim nastupima tokom sezone 2017./2018 u kojoj je postigao šest golova zavrijedio je poziv te dobio priliku da debituje u dresu U-21 reprezentacije BiH.

Inače, Sloboda ima reprezentativce od pionirske do “A” reprezentacije BiH što je svojevrsni kompliment Upravi kluba i motivacija da u narednom periodu što više igrača iz vlastitog pogona zaigra za prvu ekipu.

Utakmicu protiv Albanije, selektor Marinović i njegov stručni štab će iskoristiti da provjere formu reprezentativaca.Trenutno se naš tim u kvalifikacijama za plasman na EP nalazi na prvoj poziciji u Grupi 8 sa 15 bodova.

Selektor Vinko Marinović je za ovaj duel pozvao 20 igrača, koji će se okupiti 23. maja do 13 sati u Međugorju gdje će ostati do 26. maja kada putuju u Albaniju.

Azir Muminović (Sloboda), Suan Bešić (Marseille), Stjepan Radeljić (Stuttgart), Marko Mihojević (PAOK), Kemal Osmanković (Željezničar), Advan Kadušić (Zrinjski), Halid Šabanović (Sarajevo), Stjepan Vego (GOŠK), Nihad Mujakić (Sarajevo),Marijan Ćavar (Eintracht), Nikola Eskić (Napredak Kruševac), Haris Hajdarević (Željezničar), Luka Menalo (Široki Brijeg), Nikola Dujaković (Krupa), Vladan Danilović (Borac), Edis Smajić (Sloboda), Nemanja Anđušić (Čelik),Nardin Mulahusejnović (GOŠK), Mićo Kuzmanović (Sarajevo), Demir Peco (Radnik).

 

Bitnami